Eind vorig jaar meldden we dat Sony een patent had vastgelegd dat mogelijk te maken had met backwards compatibility voor de PlayStation 5. Begin deze maand dook er opeens nog een patent op voor weer een andere techniek. En daar blijft het niet bij.

Deze week is er namelijk opnieuw een patent van Sony opgedoken voor weer een andere techniek voor backwards compatibility. Dit patent werd gelijktijdig met de vorige vastgelegd en opnieuw op naam van Mark Cerny, maar werd pas deze week gepubliceerd.

In het kort komt deze nieuwe techniek in grote lijnen op hetzelfde neer als de vorige. Oudere games zouden hierdoor denken dat ze op de originele hardware worden afgespeeld. Interessant is dat de techniek van dit patent ook ‘enhanced simulation’ mogelijk zou maken, waardoor de games wellicht ook beter zouden draaien op de PlayStation 5.

Net als met de vorige patenten is het goed om te benadrukken dat grote bedrijven als Sony erg veel patenten vastleggen, ook al wordt er niet altijd iets mee gedaan. Wel is dit nieuwe patent opnieuw een mogelijke aanwijzing voor backwards compatibility voor de PlayStation 5, iets waar Sony dus echt mee bezig lijkt te zijn.