Enkele dagen geleden ging Operation Grand Heist van start in Call of Duty: Black Ops 4. Hiermee introduceerde Treyarch enkele veranderingen voor het Tier-systeem en de Black Market, waarmee spelers loot kunnen verdienen.

Zo werden loot boxes toegevoegd onder de naam Cases. Dit is iets dat Treyarch aankondigde, maar er waren ook wat veranderingen die niet officieel gecommuniceerd werden en niet in goede aarde vielen bij de community. Zo was het voorheen mogelijk om na Tier 100 van de Operation nog Reserve Cases met loot items te verdienen, iets dat na de update van deze week opeens niet meer het geval was. Ook liet Treyarch weten dat de loot boxes ook te verdienen waren door de game te spelen, maar spelers waren niet blij met hoe snel deze Cases werden toegekend.

Gelukkig heeft Treyarch naar deze kritiek geluisterd en zijn er aan het begin van dit weekend direct enkele aanpassingen voor het Tier-systeem en de Black Market doorgevoerd. Spelers worden nu na het voltooien van Tier 100 gewoon weer beloond met Reserve Cases en het verdienen van Cases door de game te spelen gaat nu twee keer zo snel, aldus de ontwikkelaar.

Black Market progression will be updated to work as follows in this evening’s update:

  • Reserve Cases will again be earnable at every Tier after 100 in the Contraband stream, and Daily Tier Skips will again apply to Tiers after the 100-Tier mark through play in all modes.
  • The earn rate for Reserve Cases through playing the game will be doubled.
  • Cases will be retroactively awarded to those who progressed past Tier 100 before this update for every additional Tier completed.