De eerste verkoopinformatie van Anthem begint binnen te komen en zo weten we nu hoe de game het in het Verenigd Koninkrijk heeft gedaan. In vergelijking met een gelijkwaardige game, zoals Destiny, heeft Anthem niet echt een fantastische start gehad. Anthem heeft namelijk slechts 10% verkocht van wat Destiny in de eerste week in het Verenigd Koninkrijk deed.

Mass Effect: Andromeda, de laatste titel van BioWare, deed het zelfs twee keer zo goed als Anthem. Mogelijk is dit allemaal te danken aan de vele negatieve berichten over Anthem, die verspreid worden via sociale media en reviews van de game die niet bijster positief zijn. De game zou vol bugs zitten, last hebben van tergend lange laadtijden en een repetitieve endgame.

Daniel Ahmad, analist bij Niko Partners, meldt wel dat de cijfers alleen een beeld geven van hoe de game het in retail gedaan heeft. Digitale verkopen worden niet meegenomen in deze informatie, maar datzelfde geldt ook voor de vergelijking met Destiny en Andromeda. Precieze cijfers hebben we helaas (nog) niet, aangezien deze informatie niet specifiek gedeeld mag worden.

De PS4-versie is pas sinds afgelopen weekend speelbaar, dus onze review volgt iets later dan die van media die de pc-versie hebben gereviewd.

“Anthem sold around 10% what Destiny sold in its first week,”

“Andromeda sold more than double yes. Andromeda itself was already nearly half of what ME3 sold in its first week.”

“Again. These are packaged sales comparisons and digital missing does skew the figures. Digital sales (which EA themselves say is approaching 50% of overall sales for them) are not counted. Nor is EA Access players. There were incentives to buy the digital ver. so I’d expect a really high digital share for the game.”