Baptiste is de nieuwe Overwatch hero

Overwatch zal zijn dertigste speelbare hero toevoegen onder de naam ‘Baptiste’. Dit kondigt Blizzard Entertainment vandaag aan via een trailer die de eerste beelden van deze hero laat zien.

Baptiste is een combat medic met een behoorlijk geweer. Op de eerste gameplay moeten we echter nog even wachten, maar je kunt de teaser trailer in ieder geval hieronder bekijken.

Mobilize alongside the combat medic who made the shrewd decision to make the world a better place, one bandage… or bullet at a time: Baptiste

Boxshot Overwatch

Overwatch

Releasedatum:
24-05-2016
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
Blizzard Entertainment
Ontwikkelaar:

9 reacties

 1.    1653 XP
  True RPGGamer's avatar

  De wereld word wel heel politiek correct. Eerst werd soldier 76 Gay en nu weer een zwarte Hero. Niet erg hoor want als ze er een blanke in zouden gooien dan hoor je weer van alle kanten racisme.

 2.    264 XP
  Raigara's avatar

  @True RPGGamer: Ik snap sowieso het probleem niet of je in een game een man/vrouw, wit/zwart/geel/blauw/rose speelt. Gaat om de gameplay toch? Enigste waar het in uit maakt zijn RPG’s waarin je meestal toch je eigen character kan maken.

 3.    1653 XP
  True RPGGamer's avatar

  @Raigara: Ik ook niet alleen blizzard neemt het weer naar een ander lvl. Soldier 76 gay maken uit het niets. En opeens allerlei zwarte/ getinte heroes uitbrengen wat ze nog nooit eerder deden XD

 4.    548 XP
  Trellgoth's avatar

  @True RPGGamer: stel je niet aan man… jezus. “…wat ze nog nooit eerder deden”
  Sinds jaar en dag zijn er al “gekleurde” game characters. Hell, bijna elke RPG kun je de huidskleur aanpassen/maken.

  En dit is niet alleen naar jou hoor, begrijp me niet verkeerd. Heel het internet is gek geworden. Vanuit het niets is alles wat gekleurd is in een game ineens politiek correct en is het belachelijk als er een character een gewenste sexuele voorkeur heeft. Scheid toch uit, mensen.

  Snap niet zo heel goed waar mensen zich druk om maken, eigenlijk.

 5.    1653 XP
  True RPGGamer's avatar

  @Trellgoth: Opzich heb je wel een punt. Denk eerder dat we er nu meer op letten omdat er zoveel over gepraat word en je kan je tv niet aanzetten zonder dit gezeik steeds te horen.

 6. Anoniem -   
  82.73.190..xxx's avatar

  @True RPGGamer:
  doomfist, orisa, ana, farah, sombra, dva, mei, hanzo, genji, symmetra en misschien nog wel meer.

  Volgens mij is het niet “ineens”. En “ze” zijn ook nog niet in de meerderheid tov “blank getint”.

  Maw: dat je dit al heel politiek correct vind zegt meer over jou als over blizzard.

 7.    690 XP
  bzafs-'s avatar

  @True RPGGamer: “Opeens” ? Doe je huiswerk aub goed, game heeft sinds de release al meerdere “Zwarte” Heroes.

 8.    1653 XP
  True RPGGamer's avatar

  @bzafs-: Ik doe mijn huiswerk geen zorgen. Maar nu word er echt de nadruk erop gelegd met al het PC gebeuren. En dat kunnen we niet ontkennen. Meeste nieuwe zijn vrouwelijk. Of hebben een kleurtje. En dat allemaal wegens het PC onzin.

 9.    548 XP
  Trellgoth's avatar

  @True RPGGamer: Ergens snap ik je punt inderdaad. (behalve als het gaat over TV, want ik kijk geen (commerciële) tv dus krijg daar niets mee). Internet is gek geworden omtrent het hele politiek correct, vrouwen, gekleurde mensen, etc. Zeker als het gaat om games en films.

  Maar snap niet zo goed waar het vandaan komt. Het is al wat ik zei, sinds jaar en dag hebben we er al mee te maken, maar sinds kort is heel internet gek aan het worden.
  Opeens is het “politiek correct” om een vrouwelijk protagonist te hebben in een game. (Tomb Raider, Portal, Elvira, Diablo, Baldur’s Gate, bestaan al jaren en jaren, nooit ophef over geweest).
  Opeens is het te gek voor woorden dat een vrouw de hoofdrol speelt in een film. Vanuit het niets nemen mensen het elkaar kwalijk dat iemand een andere seksuele voorkeur heeft.
  Dit alles hebben we al jaren mee te maken, nog zelfs voordat het gros van de “klagers” geboren was. Maar nu is het ineens allemaal niet okay meer. En waarom? Dat antwoord heeft nog niemand kunnen geven.

Nieuwe Overwatch hero is Nederlands en geniet van stroopwafels
Overwatch introduceert nieuw rollensysteem
Overwatch Summer Games event begint dit jaar eerder dan normaal, volgende hero komt juist later
Overwatch krijgt een replay functie