Overkill’s The Walking Dead verscheen eind vorig jaar voor de pc en toen werd de console versie uitgesteld naar een niet nader genoemde datum. Onlangs dook het bericht op dat de game geannuleerd zou zijn, maar dat werd kort daarop door ontwikkelaar Starbreeze naar het rijk der fabelen verwezen. Toch blijkt de game wel geannuleerd te zijn.

Skybound Entertainment, licentiehouder van The Walking Dead, heeft aangekondigd dat ze hun contract met Starbreeze hebben opgezegd en dat alle activiteiten rondom Overkill’s The Walking Dead worden stopgezet. Eén van de redenen hiervoor is dat de game van Starbreeze niet wist te voldoen aan de standaarden van Skybound, waaronder tegenvallende kwaliteit. Het gevolg is dus dat de consoleversie niet langer het licht zal zien.

Op korte termijn zal ook de pc-versie van de game van Steam gehaald worden, dus als je de game nog wilt spelen moet je snel zijn met je aanschaf. Hieronder hetgeen de CEO van Starbreeze over dit nieuws te vertellen had.

“We are deeply sorry for the issues this may cause anyone who has bought the game looking forward to the resolution of Season 2 and are working urgently to attempt to resolve the issue. Please keep an eye on the official OTWD channels for further news,”