Het is een welbekend gezegde bij het ontwikkelen van games: “beter goed gejat, dan slecht bedacht”. Dit geldt ook voor een feature die mogelijk binnenkort geïntroduceerd wordt in Fortnite. Zoals je weet is gisteren Season 8 begonnen met nieuwe content, een veranderde map en uiteraard een verse Battle Pass met nieuwe skins.

Na de release van de update zijn talloze spelers op pad gegaan om de map te verkennen en daar kwamen zij iets bijzonders tegen. Zo spotte men namelijk auto’s met een zwevende hologram er boven. Dit hologram laat het standaard speelbare personage zien, wat zou kunnen betekenen dat dit een ‘respawn vehicle’ is.

Fortnite heeft deze feature officieel gezien niet, maar net alvorens de start van Season 8 meldde Epic Games wel hiermee bezig te zijn. Dit heeft te maken met het feit dat spelers dit graag willen, omdat Apex Legends een soortgelijk systeem heeft wat goed werkt. In Apex Legends kun je teammaten terug uit de dood halen tijdens een speelronde. Dit doe je door hun tag op te pakken, naar een Spawn Station te gaan en die tag daar vervolgens in te leveren. Nadien komt je teammaat terug en kun je het spel hervatten, leuk en verfrissend voor een Battle Royale game.

Dataminers hebben inmiddels het busje van Season 8 ook onderzocht en zien de noemer ‘Second Chance Van’ terugkomen in de code van de game. Het lijkt er dus op dat de Respawn Van inderdaad naar de game gaat komen.