Wanneer een game opduikt bij PEGI met een kant-en-klare beoordeling, dan kun je er eigenlijk niet meer omheen, die game gaat er komen. De vraag die we dan alleen nog stellen is: wanneer? In de PEGI database is gisteren ‘Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign Remastered‘ verschenen en dat is toch wel een ding. Deze geliefde game wordt nu namelijk teruggebracht op de huidige generatie consoles en dat zal veel fans ongetwijfeld erg blij maken.

De titel bij PEGI betekent alleen wel dat enkel de campagne is beoordeeld voor een release en dus niet de multiplayer. Het is dus nog onzeker of Activision de multiplayer ook opnieuw gaat uitbrengen, iets wat mogelijk niet gaat gebeuren als dit jaar Modern Warfare 4 op de planning staat. Saillant detail, de game viert dit jaar haar 10-jarige jubileum, een uitgelezen moment dus om deze game terug te brengen voor een remaster.

Het is nu afwachten tot Activision de officiële aankondiging doet en natuurlijk ook wanneer de remaster uitgebracht wordt. Een andere vraag is uiteraard of deze campagne weer onderdeel gaat zijn van een duurdere editie van de aankomende Call of Duty. Dit was immers ook het geval met Modern Warfare Remastered, die later gelukkig wel als stand-alone game beschikbaar werd gesteld.

Wat overigens ook weer een leuk detail is, is dat die game vanaf volgende week gratis bij PlayStation Plus zit. De puzzelstukjes lijken dus allemaal in elkaar te passen en het enige wat we nu kunnen doen is afwachten.

Je kunt de PEGI-pagina van de game hier bekijken via de officiële website.