Het lijkt erop dat wanneer je even knippert met je ogen er meteen weer wat nieuws te melden valt over Anthem. Naar aanleiding van de nogal heftige systeem crashes die de game veroorzaakt, hebben sommige gamers besloten contact op te nemen met Sony. Zij laten aan Sony weten dat een game die zij gekocht hebben in de PlayStation Store ervoor zorgt dat hun PS4 crasht op een manier die ze nog nooit eerder ervaren hebben.

Dat laatste klopt ook, want wanneer zo’n crash voorkomt bij Anthem, lijkt het alsof de stekker plots uit het stopcontact is getrokken. Alhoewel er gezegd wordt op Reddit dat dit niet ernstig is, hebben ook wij onze twijfels bij de manier waarop Anthem je PS4 laat crashen. Deze twijfels hebben meer gamers en daarom besloten zij om hun geld terug te vragen aan Sony.

Sony is aware of the issue and is offering a complete refund on Anthem no questions asked. Took me 5 minutes,” meldt Redditor u/SoundAndFury87. Anderen melden ook aan Sony te hebben voorgelegd dat de game simpelweg kapot is op de PS4 en zeggen dat Sony verder niet moeilijk doet: “And they helped right away, no problem at all. Just provided some account info after that, that they needed, and then it was refunded,”

Een andere gebruiker meldt dat Sony hem simpelweg adviseerde de game niet meer te spelen tot de problemen zijn opgelost, dus het is niet zo dat er lukraak terugbetalingen worden aangeboden.

De klantenservice van Sony Interactive Entertainment verschilt natuurlijk per land en regio, dus of het ook daadwerkelijk in Nederland en België werkt durven we niet te zeggen. Mocht je Anthem digitaal gekocht hebben en last hebben van crashes, dan zou je contact op kunnen nemen met Sony om je geld terug te krijgen.

Voor contact met de klantenservice van PlayStation Benelux kun je dit formulier gebruiken, het telefoonnummer voor Nederland is: 020 709 5025 en voor België is dat: 02 588 42 40.