PlayStation 4 firmware update 6.50 is zojuist verschenen, een systeemsoftware update die voor de verandering weer eens wat nieuws doet toevoegen. Zo heeft Sony de Remote Play functionaliteit verder uitgebreid naar de iPhone en iPad. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de productiestop van de PS Vita, die ook vooral gebruikt werd voor Remote Play.

Voor Japanners is er ook een 720p broadcast optie bijgekomen voor de app Niconico Live, een bekende livestream dienst in Japan. Wat verder ook een leuke nieuwe optie is, is dat je nu kunt kiezen om de X en O knoppen om te draaien. Japanse consoles gebruiken O voor bevestigen en X voor afwijzen, iets wat in het Westen weer net andersom is.

Jarenlang was deze knoppen combinatie niet aan te passen op PlayStation-consoles en handhelds, mocht je dus een PSP of PS3 geïmporteerd hebben, dan zat je altijd vast aan de Japanse manier van bevestigen en afwijzen. Dit is nu gelukkig verleden tijd, want de keuze ligt nu bij de gebruiker zelf.

Je kunt de Remote Play applicatie downloaden uit de App Store voor iPhone en iPad via deze link.

Main Features in Version 6.50 Update

Other Features

  • You can now choose 720p when you broadcast using Niconico Live. This service is available only in certain countries and regions.
  • You can now change the button assignment to perform “Enter” operations from the Circle button to the X button. Select (Settings) > [System], and then select the checkbox for [Use X Button for Enter]. This option is available only for specific countries and regions.