In de afgelopen paar jaar zijn er al flink wat Gran Turismo toernooien georganiseerd en het kampioenschap voor dit jaar staat nu op het punt van beginnen. Volgend weekend zal het kampioenschap van start gaan en dit is uiteraard live te volgen.

Op zaterdag 16 maart van 18:00 tot 20:00 uur en op zondag 17 maart van 14:00 tot 16:00 uur zullen de races verreden worden in Parijs. Spelers van over de hele wereld zullen het tegen elkaar gaan opnemen voor een plek in de finale, die later dit jaar zal plaatsvinden.

Net zoals vorig jaar bestaat het 2019 kampioenschap uit twee onderdelen. Zo is er de Nations Cup, waarin spelers het namens hun land tegen elkaar opnemen en een Manufacturer Series, waarin spelers in een team voor een bepaald merk uitkomen.

Wat het evenement wat prestigieuzer maakt, is dat de FIA, ofwel de Fédération Internationale de l’Automobile, zijn medewerking verleent en het officieel licenseert.

Kazunori Yamauchi, Polyphony Digital

“Ik vind het geweldig om door te gaan met de FIA-Certified Gran Turismo™ Championships. Het is prachtig om de getalenteerde GT-deelnemers weer in de spotlight te zetten en samen te brengen, vooral op deze manier.

De vorige editie was een doorslaand succes, met als hoogtepunt de spannende finale in Monaco, waarbij Igor Fraga (IOF_RACING17) de Nations Cup op zijn naam schreef en Lexus de Manufacturer Series won dankzij Tyrell Meadows (GT_Academy2013), Vincent Rigaud (Oscaro_SkyPikmin) en Kanata Kawakami (Kawakana222). Ik kan niet wachten op wat we in het nieuwe seizoen zullen meemaken!”

Graham Stoker, FIA-vicepresident Sportzaken

“Vorig jaar lieten de internationale deelnemers aan de FIA-Certified Gran Turismo Championships geweldige dingen zien. Daarmee was het bewijs geleverd dat het samenbrengen van de waarden van de FIA met de groeiende digitale racetak een goede beslissing was. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het nieuwe seizoen zal voortborduren op de goede basis die in 2018 is gelegd. De FIA steunt Kazunori Yamauchi en het team dan ook opnieuw tijdens het organiseren van een nieuwe reeks indrukwekkende live-evenementen. We zijn ervan overtuigd dat dit evenement veel kan betekenen voor de perceptie van online competities. Daarom blijven we ons inzetten om deze nieuwe, spannende racetak een plek te geven in de toekomst van de autosport.”

Zodra de livestreams beschikbaar zijn, zullen we die hier op PSX-Sense publiceren, zodat je het live kunt volgen.