Later dit jaar komt Control uit, de nieuwe game van Remedy Entertainment. We hebben al een tijdje niet heel veel van de game vernomen, maar daar is nu verandering in gekomen. GameInformer besteedt deze maand extra veel aandacht aan de game en in het kader daarvan is er een video gepubliceerd waarin Mikael Kasurinen, game director bij Remedy, in sneltreinvaart veel vragen over de game beantwoordt.

In de video komen enkele interessante details naar voren. Zo laat Kasurinen weten dat Control niet over een New Game+ modus zal beschikken. Hij werd ook gevraagd naar een foto modus, waarna de game director liet weten dat deze bij de release in ieder geval niet aanwezig is. Hiermee sluit hij natuurlijk niet uit dat er na de release alsnog een foto modus aan Control wordt toegevoegd.

Een ander interessant punt is dat er DLC voor Control wordt uitgebracht. Kasurinen liet daar verder nog geen details over los, dus het is niet bekend om wat voor DLC het precies gaat en of het om gratis of betaalde content gaat. Waar hij in ieder geval wel duidelijk over was, is dat Control geen micro-transacties bevat.

In de video wordt er nog veel meer over Control besproken. Check het snelle interview hieronder dus zeker even, mocht je interesse hebben in de game.