DLC Special: Assassin’s Creed: Odyssey – Legacy of the First Blade – Episode 3: Bloodline – Let op: dit artikel bevat spoilers. Assassin’s Creed: Odyssey bood spelers een avontuur van epische proporties. Zelf vonden wij de game prima in elkaar steken, getuige het cijfer wat wij er aan gaven. Er was echter wel wat op aan te merken, namelijk het gevoel dat je een ‘echte Assassin’ zou zijn, wat in de game enigszins ontbrak. The Legacy of the First Blade uitbreiding was een welkome aanvulling, aangezien die de link met de Assassin’s legde. In dit aanvullende avontuur maakten we kennis met de eerste houder van het geheime zwaard en zijn zoon, Darius en Natakas. De band die werd opgebouwd werd persoonlijker van aard in het tweede hoofdstuk, maar dat viel niet bij iedere speler even goed in de aarde. Die episode overbrugt het verhaal naar de finale die nu hier is met het derde hoofdstuk: Bloodline.

Een bloederig appeltje

Aan het begin van dit slotstuk zal gelijk duidelijk worden dat The Order of the Ancient nog steeds een vijand is om rekening mee te houden. Sterker nog, deze orde maakt het geweld richting de protagonisten nog persoonlijker. Dat is reden genoeg voor Kassandra of Alexios om op wraaktocht te gaan. Deze wraaktocht biedt je weer de nodige missies en ook een nieuwe Warrior skill. Die skill, Fury of the Bloodline genaamd, brengt je een brute animatie waarin je middels vier tot zelfs zes steken de vijand dodelijk kan verwonden. Het is in vergelijking met andere Warrior skills niet heel veel anders, maar het biedt wel een leuke afwisseling.

Het verhaal zal in deze episode weer vrij snel op gang komen en iedereen die bij is, die weet wie Amorges is. Hij doet nu als grote schurk z’n intrede en hij heeft nog een bloederig appeltje te schillen met onze helden. Dat komt omdat zowel Kassandra als Alexios afstammen van een bijzondere bloedlijn, wat tevens de naam van dit hoofdstuk verklaart. Meer over het verhaal zelf willen we hier niet verklappen, want dat zou de verrassing wegnemen. Wat we wel kunnen melden is dat het interessant is om te ervaren hoe menselijk enkele slechteriken worden neergezet, gezien daar de nadruk op ligt. Het is eveneens interessant om sommige sekteleden zelf te horen vertellen waarom zij zich diep hebben geworteld in de oud-Griekse samenleving, waardoor het verhaal meer diepgang krijgt.

Om het verhaal uit te spelen ben je net als voorheen weer ruim vier uur bezig. De missies die je krijgt voorgeschoteld zijn niet echt anders dan wat je al gewend bent. Dat is op zich jammer, maar gelukkig maakt het verhaal veel goed, aangezien dat echt interessant is om te volgen. Zo zijn er ook nu weer een aantal sekteleden die je één voor één dient te vermoorden. Dat doe je weer door aanwijzingen te zoeken of door het verhaal verder te spelen, dus het is qua gameplay bekende koek. Verder biedt de uitbreiding nog nieuwe legendarische wapens die je kunt verdienen en die zijn de moeite waard, net zoals het bijzondere wapen dat je na afloop kunt krijgen, maar details daarover laten we in het midden.

blank

Conclusie

Legacy of the First Blade – Episode 3: Bloodline is een waardig slotstuk van deze reeks uitbreidingen te noemen. Het zijn niet de gebruikelijke missies die het hem doen, maar juist de verhaallijn die met kop en schouders boven de rest uitsteekt, puur omdat het interessant is om te volgen. Het verhaal komt snel op gang en het legt bepaalde verbanden die het één en ander duidelijk maken binnen het grote Assassin’s Creed universum. Dat is een fijne extra, want juist die link hebben we een beetje in het verhaal van de gewone game gemist. Het is bovendien dé reden om deze uitbreiding te spelen, want het gevoel dat je een Assassin bent wordt zo aan het einde weer enigszins in ere hersteld.