H1Z1 klinkt je vast wel bekend in de oren, de game domineerde ooit op Steam en is sinds mei vorig jaar ook beschikbaar voor de PS4. Toen de game uitkwam heette deze simpelweg H1Z1, maar later werd dit gewijzigd naar H1Z1: Battle Royale. Je zou immers maar niet weten dat het om een Battle Royale-game gaat, moet de ontwikkelaar gedacht hebben.

Nu is sinds eind februari het derde seizoen van start gegaan en daarmee heeft de ontwikkelaar besloten om de naam nogmaals te veranderen. Met het derde seizoen worden vooral veel wijzigingen doorgevoerd die de game terug naar de basis van 2015/2016 moet brengen, toen de game verscheen op Steam. Ook brengt men de klassieker ‘King of the Kill’ terug uit 2016 en begin 2017 en er zijn nieuwe animaties voor het rennen, springen en het herladen van je wapens.

Al deze veranderingen maken de game volgens de ontwikkelaar iets meer arcade, meer dan de vorige versies. Zelfs de laadschermen en het accepteren van de gebruikersovereenkomst zijn weer zoals toen in 2016.

Met al deze wijzigingen heeft de ontwikkelaar besloten de game weer te hernoemen. H1Z1, daarna H1Z1: Battle Royale, gaat nu door het leven als Z1: Battle Royale. In de PlayStation Store zijn de wijzigingen nog niet volledig doorgevoerd, maar op Steam pronkt de game nu al met deze nieuwe titel.