Afgelopen week kwam het heugelijke nieuws dat Remote Play eindelijk ook beschikbaar is voor de iPhone en iPad. Dat betekent dat je PS4-games kunt streamen naar je iOS-apparaten en dat is ideaal voor turn-based RPG’s, zoals Persona 5 waarbij input-lag niet heel veel verschil maakt. Je kunt uiteraard ook games als Apex Legends of Grand Theft Auto Online spelen, maar dan moet je wel genoegen nemen met de on-screen besturing, alsook met de nodige input-lag die naar voren kan komen.

Gelukkig is voor één van deze punten een oplossing, namelijk een controller. Omdat de DualShock 4 niet te gebruiken is met je iOS-apparaten ben je aangewezen op een andere oplossing. Daar is de SteelSeries Nimbus voor geschikt, die gewoon werkt met Remote Play. Zo kun je jouw games zeer comfortabel besturen en zit je niet met die lastige on-screen besturing. Jammer genoeg zit er geen clip of houder op de controller voor je iPhone, deze dien je dus in een stand of iets dergelijks te plaatsen.

Nu zijn er wel workarounds om je DualShock 4 te gebruiken, maar dan moet je in de buurt van je PS4 blijven, extra accounts aanmaken en meer. Mocht je dat willen, dan legt deze video uit hoe het werkt.

Je kunt de SteelSeries Nimbus draadloze gamecontroller onder andere hier aanschaffen via de Apple Store.