Special: Het potentiële toekomstige wapenarsenaal van Apex Legends –
Apex Legends is nog maar een paar weken uit en het heeft nu al meer geruchten dan heel Hollywood bij elkaar. Meer dan 50 miljoen mensen vermaken zich prima met de game, maar dit grote aantal kan niet vanzelfsprekend aan blijven houden. De game heeft regelmatig nieuwe content nodig om boeiend te blijven voor de doorgewinterde Champions. Eén van de geruchten is dat de L-Star (wapen) naar Apex Legends zou kunnen komen. Eén van de Legends, Bloodhound, heeft dit wapen ook vast in het intro scherm. De L-Star is een bekende voor mensen die Titanfall 2 hebben gespeeld. Wij hebben daarom een kijkje genomen in de oude gouwe van Respawn Entertainment om zo te kijken welke wapens nog meer hun opwachting zouden kunnen maken in Apex Legends.

L-Star

De L-Star wordt in Titanfall 2 geclassificeerd als een LMG, waardoor het naast de Spitfire en de Devotion staat. De Spitfire lijkt op een klassieke M60 terwijl de Devotion soortgelijke looks heeft, maar even op gang moet komen voordat het de volle fire-rate te pakken heeft. De L-Star lijkt meer op een SMG, maar heeft de punch van iets groters. Zodra je met de L-Star schiet, komen er rode energie kogels uit die veel weg hebben van radioactieve appels. Het is echter zo dat wanneer als je stopt met schieten, de L-Star een terugslag heeft. We zien hier een leuke feature voor de Apex Legends gameplay in, namelijk dat enkele schoten lossen niet loont, omdat het wapen de speler aanmoedigt om de trigger ingedrukt te houden. Hoe dit in Apex Legends uitpakt is natuurlijk afwachten, want de meeste wapens zijn/worden aangepast voor de juiste balans in de game. Zo heeft dit wapen in Titanfall 2 een onbeperkt aantal kogels tegenover een cooldown, maar we kunnen ons voorstellen dat dit voor balans issues kan zorgen in Apex Legends. Aan de andere kant kan dit wapen natuurlijk als Gold geclassificeerd worden, vanwege z’n overweldigende kracht.

CAR & Volt

blankDe ‘CAR’ is een veelgebruikte SMG in Titanfall 2. Apex Legends heeft drie SMG’s, maar het is natuurlijk nooit genoeg. De Alternator wordt als een wat mindere kandidaat gezien, de R-99 als een monster door zijn hoge fire-rate en ook de Prowler is per burst ontzettend sterk, maar wat lastiger onder controle te houden. De CAR zou voor een mooi evenwicht kunnen zorgen tussen de SMG’s. Een iets lagere fire-rate zou het bovendien wat toegankelijker kunnen maken voor de beginnende spelers. Daarnaast hebben we de Volt nog. Een energy SMG, waarvan wij verwachten dat die zeer populair kan worden in Apex Legends. Denk aan een soort mini Devotion zonder het op gang moeten komen, een beperkt aantal kogels en wat trager dan de R-99, maar wel erg sterk.

Grenade Launchers

blankIn Titanfall 2 zit een hele categorie aan wapens die het daglicht (nog) niet gezien heeft in Apex Legends. De Sidewinder, EPG-1, de Softball en de Cold War zouden voor een flinke opschudding kunnen zorgen, mochten deze wapens speelbaar zijn. Al deze wapens zijn granaatwerpers (of eerder granaatschieters) behalve de EPG-1, die als een energy bazooka blauwe energieballen afvuurt. We zijn benieuwd of deze categorie überhaupt naar Apex Legends komt. Het zou een zeer interessante afwisseling kunnen zijn tussen de bestaande wapens die we al kennen van de game. Het kan zelfs ook nog dat er een nieuwe ammo categorie geïntroduceerd wordt voor deze zwaargewichten binnen de wapens.

Smart Pistol

blank

In Titanfall 1 nog een sidearm, in deel 2 een wapen dat je pas krijgt als je genoeg kills hebt weten te maken. De Smart Pistol is een uniek wapen dat kenmerkend is voor Titanfall en daarom verwachten we dit pistool ook in Apex Legends terug te zien. De Smart Pistol heeft als bijzondere feature dat de kogels gelockt worden op een tegenstander. Zodra het doel is vastgesteld en je de trekker overhaalt, zullen de kogels er direct op afvliegen. Kortom, een high-risk, high-reward wapen, iets wat perfect zou zijn voor Apex Legends. Je moet dus je kogels de tijd geven om ze te laten locken, maar eenmaal zover is je tegenstander hoe dan ook dood. Gezien dit een bijzonder sterk wapen in de game zou zijn, kan het prima onder de Legendary classificatie worden toegevoegd, die je bijvoorbeeld uit Care Packages kunt krijgen.

Dit zijn de meest opvallende wapens uit Titanfall 2, waarvan wij de kans groot achten dat ze een keer op zullen duiken in Apex Legends. Het kunnen natuurlijk meer wapens zijn dan hierboven omschreven of geheel nieuwe. De Peacekeeper is bijvoorbeeld een shotgun die we nooit in Titanfall hebben gezien, maar die wel erg populair is bij de community van Apex Legends. Het is allemaal puur speculatie, maar doordat Apex Legends zich in het universum van Titanfall afspeelt, zijn de mogelijkheden aanzienlijk uitgebreid.