Dying Light is één van de bekendste open wereld zombie games van het moment en het nieuwste deel ligt alweer op de loer. Hoewel er nog geen releasedatum bekend is, worden er wel steeds meer details bekendgemaakt.

Vers van de pers is het nieuws omtrent mutaties van de zombies in Dying Light 2, die afhankelijk zijn van specifieke omstandigheden. In het begin zul je voornamelijk Virals tegenkomen, de standaard zombie. Vrij snel en dodelijk, maar overdag ben je veilig voor ze aangezien ze absoluut niet tegen zonlicht kunnen.

Na enige tijd zullen deze zombies veranderen in Biters, die wat agressiever zijn dan de normale Virals, maar ze zullen nog steeds liever het zonlicht vermijden. Worden ze langer dan gewoonlijk blootgesteld aan UV-straling, dan transformeren ze langzaam maar zeker naar Degenerates. De zwakste soort zombie als het gaat om health, maar nog steeds wel extreem dodelijk.

Wanneer je zombies véél te lang hun eigen gang laat gaan, zal de metamorfose hen omtoveren tot Volatiles. Iedereen die het eerste deel gespeeld heeft, zal weten dat wanneer je deze tegen het lijf loopt, er geen gezellig onderonsje op volgt.

Getoonde concept-art laat zelfs NPC’s zien die hun leven hebben gelaten en zombie zijn geworden, maar of dit ook daadwerkelijk in de uiteindelijke game zal terugkomen is nog niet bekend.