Toen de PlayStation 4 net uit was leek de harde schijf nog zo ruim. Wie maakt er nu ooit 500GB vol? Wat waren we toch naïef in 2013.

De huidige standaard voor games zal er echter voor zorgen dat de HDD met een game of 3 geïnstalleerd al makkelijk vol kan zitten. Vooral nu er giganten als Red Dead Redemption 2 en nu ook The Division 2 verschijnen, die makkelijk 100GB (of meer) in beslag nemen op de PS4.

From Software pakt het wellicht heel anders aan, want Sekiro: Shadows Die Twice lijkt een stuk kleiner te zijn dan gemiddeld. De installatie grootte voor de Xbox One variant is bekend geworden en deze staat op slechts 13GB. De Sekiro pagina op Steam laat ons zien dat de pc-versie goed is voor een download van 25GB. Het is mogelijk dat het uiteindelijke installatiebestand een stukje groter gaat zijn als de day-one patch erbij wordt opgeteld.

Vooralsnog is niet bekend hoeveel ruimte je nodig hebt om de game te installeren op je PlayStation 4, maar wij verwachten dat het verschil met de pc- of Xbox-versie niet extreem groot zal zijn.