We zijn alweer in maart aanbeland en dat betekent dat we voorzichtig het tweede kwartaal van het jaar naderen. We hebben in de afgelopen weken buitengewoon veel nieuwe games zien verschijnen, maar nu is het tijd om een beetje vooruit te kijken. Wat gaat het tweede kwartaal van 2019 ons zoal brengen? Dan komen we bij diverse games uit en natuurlijk ook de E3. Die zal traditioneel weer medio juni plaatsvinden, maar dit jaar zal het toch wat anders zijn. Het heilige moment voor gamers lijkt namelijk niet meer zo te zijn als het ooit was.

Dat zit hem natuurlijk voor een groot gedeelte in de afwezigheid van Sony. Deze uitgever zal zijn eigen momenten kiezen om alle nieuwe ontwikkelingen met de wereld te delen. Dat wisten we al, maar de afwezigheid van Sony maakt deze beurs wel een stuk minder interessant om te volgen. Want Sony had toch elk jaar wel een aantal verrassende of in ieder geval leuke aankondigingen te brengen. Dat valt nu dus helemaal weg en dat is gewoonweg jammer, ongeacht of je nu PlayStation fan bent of niet. De afwezigheid van Sony zorgt er ook voor dat wij als redactie van PSX-Sense ditmaal niet aanwezig zullen zijn op de E3.

Door de afwezigheid van Sony ligt de nieuwswaarde van dit evenement immers een heel stuk lager. Daar komt nog eens bij dat ook uitgever EA geen persconferentie meer zal houden, ondanks dat ze wel aanwezig zijn met een eigen evenement. Dit verzacht de pijn enigszins, maar ook geeft het eens te meer aan dat de E3 als beurs qua aanzien lijkt in te boeten. Dat laatste komt dus best wel binnen bij ons als fans, want ja, waar moet je nu nog voor opblijven? Niet voor de persconferentie van Sony in ieder geval. De E3 was gewoon een zomers feestje voor ons gamers en dat feestje wordt nu kaalgeplukt, omdat een graag geziene gast niet komt opdagen en een ander besluit geen persconferentie te houden.

Reden genoeg om dat met jullie hier te bespreken, want we willen graag weten hoe jullie hierover denken. Vind jij de E3 nog altijd erg interessant en ga je weer alles zoveel mogelijk live proberen bij te houden? Wat nu wat gemakkelijker is met minder shows. Of ben je het met deze stelling eens en ga je de E3 dit jaar niet live volgen? Of sterker nog: misschien boeit het je allemaal niet zo veel en zie je wel wat voor nieuws je tegen die tijd voorbij ziet komen. Dat kan natuurlijk ook.

Een andere interessante invalshoek kan zijn dat je alle moeite hebt gedaan om zelf naar deze E3 te gaan. De beurs biedt tegenwoordig immers voor een gelimiteerd aantal ‘normale bezoekers’ toegang. Het is natuurlijk een hele wereldreis en als je alles al geboekt had, dan is het erg zuur dat Sony er nu niet is. Mocht je desondanks gaan, laat het hieronder zeker even weten.

Wat verwacht je verder nog van deze beurs op termijn? Gaan meer uitgevers weg en valt het als een kaartenhuis in elkaar of is het gewoon een moment en trekt het vanzelf weer aan? We hebben iets soortgelijks in het verleden immers ook gezien. Kortom, wat denk je nu over de E3 en hoe ga je deze beleven? Dat kan je zoals altijd hieronder kwijt.