Ontwikkelaar Hello Games heeft na de release van No Man’s Sky enkele zeer grote content updates voor de game uitgebracht. Zo verscheen de NEXT-update halverwege 2018, waarna eind vorig jaar nog updates genaamd The Abyss en Visions werden uitgebracht. Nu heeft Hello Games de volgende grote update aangekondigd en die luistert naar de naam Beyond.

De ontwikkelaar heeft laten weten dat er aan drie losstaande updates wordt gewerkt, maar dat deze updates nu zijn samengevoegd in de zeer grote Beyond-update. Het eerste component van No Man’s Sky Beyond draait volledig om de multiplayer. Er wordt namelijk een geheel nieuwe multiplayer ervaring aan de game toegevoegd, genaamd No Man’s Sky Online.

Volgens Hello Games is No Man’s Sky Online een drastische, nieuwe online ervaring die spelers in staat stelt om elkaar te ontmoeten en samen te spelen. Er zijn nog niet erg veel details over deze multiplayer modus bekend, maar er wordt beloofd dat spelers “op een nooit eerder vertoonde manier” samen worden gebracht. De studio benadrukt dat No Man’s Sky Online geen MMO is. Dit betekent ook dat er geen abonnementen nodig zullen zijn om te spelen en dat de game geen micro-transacties zal bevatten.

No Man’s Sky Beyond verschijnt aankomende zomer, maar een releasedatum is nog niet bekend. De uitbreiding wordt in de vorm van een gratis update uitgebracht en zal dus voor iedereen kosteloos beschikbaar zijn. Hello Games noemt Beyond de meest ambitieuze update voor de game tot nu toe en belooft binnenkort met meer informatie te komen over de andere componenten waar de update uit bestaat.