Gaming Intel kwam dit weekend met een interessant gerucht over de nieuwe Call of Duty voor dit jaar. Volgens eerdere geruchten gaat het Modern Warfare 4 worden en hints van Activision hebben tot nu toe in dezelfde richting gewezen. Volgens Gaming Intel zullen er flinke gelijkenissen met eerdere Modern Warfare games zijn, waaronder op het gebied van maps en wapens. Infinity Ward zou namelijk van plan zijn om de maps en wapens van eerdere Modern Warfare games te combineren in het nieuwe deel.

De campagne van Modern Warfare 2 wordt uitgebracht als remaster en het gegeven dat dit niet met de multiplayer gebeurt, zou met het bericht over Modern Warfare 4 te maken kunnen hebben. Je wilt immers niet dat de spelers verdeeld worden over twee games en als de wapens en maps toch al enigszins hetzelfde zijn, dan valt het nut van een aparte remaster weg.

Verder meldt Gaming Intel dat Modern Warfare 4 de bekroning moet zijn op de subfranchise, net zoals Black Ops 4 dat vorig jaar voor de Black Ops-serie was. Met een hevige focus op oorspronkelijke key mechanieken en de terugkeer van oude maps in een geremasterde vorm. Welke maps en wapens er in de game zullen zitten weet Gaming Intel niet, dit zou volgens hun bron nog altijd kunnen veranderen naarmate de release dichterbij komt.

Mocht het kloppen, dan zullen maps als Highrise en Rust, alsook wapens als de ACR en UMP-45 ongetwijfeld tot de content van de game behoren. De officiele onthulling komt – afgaande op de afgelopen jaren – ook steeds dichterbij, dus het zal niet lang meer duren voordat we een teaser gaan zien. Call of Duty: Black Ops 4 werd bijvoorbeeld al op 8 maart 2018 aangekondigd met een logo.