Apex Legends spelers zitten al even te wachten op de Battle Pass die door Respawn Entertainment was beloofd en vandaag is het zover. Het eerste seizoen gaat van start en via het PlayStation Blog heeft de ontwikkelaar de details bekendgemaakt.

Het eerste seizoen brengt een nieuwe Legend naar de game, samen met nieuwe loot en speciale evenementen. Het eerste speciale evenement van het eerste seizoen is Wild Frontier en met de Battle Pass kun je een hoop gethematiseerde beloningen vrijspelen.

Verder kun je een Wild Frontier Legend skin, vijf Apex Packs en 18 stat trackers verdienen door te spelen. De nieuwe Legend die geïntroduceerd wordt is Octane en zijn mogelijkheid is ‘Adrenaline Junkie’. Hiermee kan hij health inwisselen voor snelheid en een eindeloze hoeveelheid Stim health regeneratie verkrijgen, waardoor hij zich continu op de actie kan storten. Zijn Launch Pad ultimate laat hem en z’n squad door de lucht vliegen.

Battle Pass houders zullen voor elk level dat ze stijgen een beloning krijgen. Dat bestaat uit wapen skins, banner frames, XP boosts en nog veel meer. Er zijn meer dan 100 beloningen om vrij te spelen en daarvoor krijg je het gehele seizoen de tijd. Als je de Battle Pass koopt, dan krijg je direct drie Wild Frontier Legend skins.

De Battle pass is in-game te koop voor 950 Apex Coins en je kunt genoeg Apex Coins via deze Battle Pass verdienen om daarmee de volgende Battle Pass te kopen. Hierdoor ben je dus niet genoodzaakt om echt geld uit te geven. Als je de Battle Pass bundel voor 2.800 Apex Coins koopt, dan unlock je de volgende 25 Battle Pass levels en de bijbehorende beloningen automatisch.