Gamers die heel erg vrolijk worden van titels die een fotomodus bevatten, kunnen hun hart straks ophalen met Days Gone. De PlayStation 4-exclusive bevat deze feature en Bend Studio heeft op het Europese PlayStation Blog laten weten wat hier allemaal mogelijk mee is.

Het was de bedoeling van de ontwikkelaar om de fotomodus van Days Gone aan te laten voelen alsof er gebruik wordt gemaakt van een echte fotocamera, die je op verschillende manieren kan manipuleren. Zo kan je bijvoorbeeld de frame van het beeld veranderen en gebruik maken van 18 verschillende filters. Tevens kan je de gezichtsuitdrukking van het hoofdpersonage veranderen.

Wat je verder nog kan aanpassen zijn zoal de Field of View, Focal Distance, Aperture en Film Grain. Je kunt ook Focus Lock gebruiken, zodat het punt dat je aangeeft altijd scherp blijft, waar je je camera ook naartoe verplaatst.

Voor de echte diehards is er nog een ‘advanced mode’. Hiermee kan je je ‘foto’ tot in de puntjes uitwerken door met 55 instellingen, waaronder Bloom en Color Grading, de foto te manipuleren. Deze geavanceerde modus maakt gebruik van dezelfde interface die de programmeurs hebben gebruikt voor de filter presets die in de game aanwezig zijn.

blank

blank

blank

blank