Via een nieuwe post op Rockstars eigen newswire is er meer informatie gedeeld over de toekomst van de Red Dead Online beta. Het is inmiddels geen geheim meer dat het online component van Red Dead Redemption 2 wat moeite heeft met het winnen aan populariteit, maar de ondersteuning is tot nu toe erg netjes. Rockstar Games blijft toegewijd om de wereld verder uit te bouwen en dat zal hopelijk ook meer spelers moeten prikkelen in de toekomst.

De komende vier weken wordt de basis van de game verder uitgebreid met nieuwe Showdown-modi en racemodi. Voor nu is er een nieuw free-roam evenement met nieuwe items en bonussen dat vandaag al wordt gelanceerd. Voor de lente staat er een hele hoop op de planning, waaronder nieuwe missies voor free-roam en Land of Opportunity.

Voor zowel de ‘Offensive’ als ‘Defensive Playing Style’ komen er nieuwe opties, zodat spelers gemakkelijker naast elkaar kunnen leven in de online wereld. Zo berooft de één liever alles wat hij/zij op zijn pad tegenkomt, terwijl andere spelers mogelijk de voorkeur geven aan het vangen van visjes of juist wat gevaarlijker wild.

Defensive Playing Style gaat er ook voor zorgen dat er een uitgebreidere laag wordt toegevoegd aan het Passive Mode-concept van de game. Dit moet spelers de flexibiliteit geven om vredevol met elkaar te kunnen leven in de online wereld.

Het ‘Hostility System’ is ook een puntje van aandacht, dit gaat Rockstar verder uitbreiden om spelers nog meer in de wereld van confrontaties en PvP-actie te trekken. Zo kunnen spelers die aangevallen worden zichzelf verdedigen zonder dat hier meteen een bounty uit ontstaat. De speler die als eerste een ander aanvalt, wordt straks gemarkeerd als de aanvaller en andere spelers kunnen hem of haar dan aanvallen zonder risico te lopen op een bounty.

Al met al zijn er dus genoeg plannen om de Red Dead Online beta te optimaliseren, gedetailleerde informatie over de roadmap tref je in de newswire.