De valk: een majestueuze roofvogel waar menig ongedierte zich snel voor uit de voeten maakt. Verder is het ook een vogel die zich graag nestelt op de lederen handschoen van zijn baasje, de valkenier. Wellicht heb je ooit een valk aan het werk gezien op één of andere kermis of circustentoonstelling en werd je met verstomming geslagen als je zag hoe sierlijk het dier door de lucht heen kon glijden.

Falcon Age is een game die je de ervaring van een echte valkenier geeft: je stapt namelijk binnen in de wereld van het hoofdpersonage, Ara, en haar persoonlijke valk. En om net dat tikkeltje dichter bij het dier te staan, werd ervoor gekozen om de game ook in VR uit te brengen. Net echt, toch?

De nieuwe trailer die voor de game werd uitgebracht, belooft alleszins verschillende interessante game elementen. Je valk is namelijk niet enkel getraind om op wilde dieren te jagen, hij is ook een echte vechtersbaas die vijandige robots de baas kan. Bovendien toont de trailer ook al enkele cosmetische opties die je op je valk kan toepassen. En geef toe: wie wil nu niet met een valk in cowboyoutfit op kwaadaardige robots gaan jagen?