Het ziet er toch echt naar uit dat PlayStation 4-bezitters binnenkort gebruik kunnen maken van EA Access. Nadat er dit jaar al een tweetal aanwijzingen opdoken over deze mogelijkheid, is nu ook een derde aanwijzing opgedoken. In de broncode van de Braziliaanse EA Access website staat namelijk de PlayStation 4 vermeld.

In februari liet Electronic Arts weten dat zij hun service dit jaar naar een groot platform zouden brengen. Een paar dagen geleden was bij de Braziliaanse PlayStation Store op de PlayStation 4 het logo van EA Access te zien, dus het lijkt een simpel optelsommetje te zijn.

Nu is er in de broncode van de Braziliaanse EA Access website een beschrijving gevonden van hoe je je PlayStation 4 kan koppelen aan de service van Electronic Arts. Het lijkt er dus op dat het een kwestie van tijd is totdat PS4-bezitters zich kunnen abonneren op de gameservice van EA.

Volgens game designer Jeffrey Grubb is Electronic Arts al jaren bezig om hun service op de PlayStation 4 te krijgen, maar Sony lag steeds dwars. Het was volgens Grubb uiteindelijk de bedoeling om EA Access voor de launch van Anthem te lanceren op de huidige console van Sony.