Special: Alle aanpassingen en nieuwigheden voor Apex Legends – We zijn ongeveer anderhalve maand na de release van Apex Legends en ondertussen is er een hoop gebeurd in het Titanfall universum. Een idiote hoeveelheid Legends zijn afgeslacht in King’s Canyon, maar bijna geen enkele Mozambique kill is gemaakt. Tijd om even op een rijtje te zetten wat er zoal is gebeurd en wat er heeft plaatsgevonden, want de Apex Legends trein dendert maar vooruit. De Battle Pass is net uit, er zijn verschillende nerfs en buffs doorgevoerd en dat is reden genoeg om snel verder te gaan op de snelheid die Octane behaagt. Rapido, rapido!

Havoc

De familie van de slurpende Energy Weapons heeft er een nieuwe broeder bij gekregen, de Havoc. Dit nieuwe wapen kent zowel fans als mensen die het helemaal niets vinden. Wel is iedereen het met elkaar eens dat dit ding ongelofelijk veel schade kan aanrichten op de ogen en neuzen van tegenstanders. Met maar liefst 25 kogels in een clip, kan je menig Legend aan flarden schieten. Het wapen krijgt ondersteuning van twee hop-ups, wat een toevoeging voor je wapen is. Omdat de Havoc met het schieten even op gang moet komen (een spin-up, die je ook bij de Devotion LMG ziet) is de mogelijkheid voor een hop-up geen overbodige luxe. Met de geelkleurige hop-up kun je in één keer op volle vuursnelheid het leven van andere Legends zuur maken. Via de andere paarse hop-up kun je ‘select fire’ instellen, waarmee je de Havoc als een sniper kunt gebruiken. Dit gaat wat trager, want het duurt een paar tellen voordat het wapen vuurt, maar dat neemt niet weg dat het leuk nieuw speelgoed is.

De buffs en de nerfs…

Met de komst van Havoc naar King’s Canyon (de map waar je op speelt) zal er meer Energy ammo te vinden zijn. Energy ammo was voorheen erg schaars, maar dat is nu verholpen waardoor je sneller geneigd bent om dit soort wapens op te pakken. De zorg om munitie is nu immers niet langer meer aan de orde. Nu is het niet alleen maar zonneschijn in Apex Legends, want andere wapens zien dan weer een nadeel. De al te populaire handkanon, de Wingman, heeft samen met de angstaanjagende shotgun, de Peacekeeper, een kleine nerf gehad voor de vuursnelheid. Vooral bij de Peacekeeper is dat voelbaar, bij de Wingman in mindere mate. Een goede aanpassing wat ons betreft, want het was vrij duidelijk dat de Wingman nogal een populaire keuze was onder de Legends.

Octane

Deze Spaanse gek is verliefd op snelheid. Zijn mechanische benen helpen hem om achterlijk snel te rennen en dit kun je ook terugzien in zijn speelstijl. Zijn vaardigheid is Stimpack en eenmaal geactiveerd ramt Octane een groen goedje in zijn lichaam, waardoor hij het op het sprinten kan zetten. Om de twee seconden kan je dit doen, maar weet wel dat dit elke keer een klein beetje health kost. Veel is het overigens niet en zijn passieve kracht zorgt er voor dat je na verloop van tijd weer health terugkrijgt. Zit je in een moeilijke situatie met weinig health? Dan is het niet verstandig om je Stimpack te gebruiken, want je kunt daarmee onbedoeld zelfmoord plegen. Een alternatief is het gebruiken van je Ultimate vaardigheid waarmee je een jumppad voor je op de grond gooit. Door jezelf te lanceren kun je luchtaanvallen op je vijanden loslaten of moeilijk bereikbare plekken bereiken om zo vijanden te flanken.

Seizoen 1: Wild Frontier

Het is eindelijk zover, het eerste seizoen is van start gegaan in Apex Legends. Onder de noemer ‘Wild Frontier’ kan je extra loot verdienen. Hoewel je geen cent hoeft uit te geven aan extra beloningen, zal hetgeen je kunt krijgen wel verrijkt worden als je de Battle Pass aanschaft. Je kunt twee soorten kopen, zo heb je er één voor 950 Apex Coins (ongeveer €10,-) en je hebt een uitgebreide Battle Pass die een paar tientjes meer kost. Allebei geven ze je de mogelijkheid om meer content vrij te spelen, zoals exclusieve skins en extra lootboxen. Maar heel eerlijk, echt weggeblazen werden we niet door alle nieuwe vrij te spelen content. Respawn Entertainment heeft de lat voor zichzelf enorm hoog gelegd door de uiterst succesvolle launch en de goede kwaliteit van de game, dus het kan niet altijd even goed raak zijn. Toch geeft de Battle Pass wel voldoende motivatie om de game langer te blijven spelen en voor nu kan je weer tot level 100 spelen met aan het einde van de rit een exclusieve beloning.

The story so far

We hebben een nieuw wapen gekregen, een nieuwe Legend en een Battle Pass, waarmee je de levensduur van Apex Legends voor jezelf op een prima manier kan verlengen. De game is pas net uit en gamers stellen gelijk hoge eisen voor nieuwe content, iets waar Respawn Entertainment voor nu aan voldoet. We hopen ook dat de ontwikkelaar dit zal blijven voortzetten, om zo het grandioze momentum te behouden. Toch is hetgeen we tot zover hebben gezien niet per se wereldschokkend. Het is aardig, maar nog niet meer dan dat. De gameplay van Apex Legends is zodoende voor ons de grootste drijfveer om de game te blijven spelen. Uiteraard blijven we vooruit kijken, want dit kan alleen maar meer en misschien wel legendarisch worden.