Nog geen jaar geleden dook het eerste gerucht op omtrent de Call of Duty game die dit jaar zal verschijnen. Begin dit jaar werd de geruchtenmolen weer iets verder aangedraaid met het benoemen van Call of Duty: Modern Warfare 4. Daarop volgend ging het deze maand ineens hard met binnen enkele dagen meerdere nieuwtjes die opdoken. Alles bij elkaar genomen zal Call of Duty: Modern Warfare 4 maps en wapens uit MW2 en uit MW3 bevatten. Er zal ook geen Zombies-modus aanwezig zijn én een Battle Royale-modus zal ontbreken. Voorlopig moeten we dit allemaal nog met een korreltje zout nemen, aangezien een officiële bevestiging hierover ook nog ontbreekt.

Toch is dit wel een dankbaar onderwerp om hier op voort te borduren. Dat doen we dan natuurlijk ook en ditmaal draaien we er de volgende vraag omheen: ‘Wat moet Modern Warfare 4 doen om het oude gevoel weer terug te brengen?’ Te beginnen met Call of Duty 4: Modern Warfare, dat was een baanbrekende game. Het vernieuwde het shooter-genre op veel vlakken. Dat die game in deze tijd zijn mannetje nog steeds staat hebben we inmiddels ook kunnen ervaren. Toch deden ook Modern Warfare 2 en Modern Warfare 3 het niet onverdienstelijk, ondanks dat deze delen een stuk minder vernieuwend waren. Er zijn ook veel fans die de Modern Warfare games de beste delen uit de serie vinden.

Nu lijkt het er dus sterk op dat we eind dit jaar Modern Warfare 4 mogen gaan verwelkomen. Als de geruchten kloppen, dan keert dit deel terug naar de roots van deze sub-serie. Daar hoort onder andere bij dat we weer een singleplayer campagne krijgen, iets wat een sterk onderdeel was in alle drie de Modern Warfare delen. De multiplayer stond ook als een huis, met een aantal iconische mappen. Wie herinnert zich bij Modern Warfare 2 bijvoorbeeld de sloppenwijken van ‘Falvela’ nog of de hoge wolkenkrabber van ‘Highrise’. Bij Modern Warfare 3 hadden we mappen zoals ‘Hardhat’ of ‘Resistance’ en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daarnaast bevatten MW2 en MW3 een andere coop-modus dan de Zombies-modus die we nu wel kennen. In MW2 was er natuurlijk de bekende Spec Ops-modus, in MW3 moesten we ook nog zien te overleven in de Survival-modus. Beide modi waren ook erg populair onder de fans.

De Zombies-modus lijkt dit jaar te gaan ontbreken en eerlijk gezegd is dat misschien wel weer eens goed. Bovendien is Treyarch toch eigenlijk dé ontwikkelaar als het aankomt op die modus. Het is weer een mooie gelegenheid om te zien hoe Infinity Ward dit op een andere manier gaat invullen. Tevens is het mogelijk ontbreken van helden als personages ook iets wat past bij het terug gaan naar de roots. Laten we afwachten wat het gaat worden, maar we kunnen er alvast wel lekker over gaan speculeren, met de ongetwijfeld betrekkelijk snel naderende onthulling in het vooruitzicht. Het woord is vanaf hier aan jullie. Stel jezelf nu eens de vraag wat Modern Warfare 4 volgens jou moet doen om dat nostalgische gevoel bij je naar boven te brengen. Zodra je het antwoord weet, laat het ons hier dan weten.

Laat ons dus vooral weten hoe jij tegen dit onderwerp aankijkt en wat je mening erover is. Daarbij is het vriendelijke verzoek om het in de reacties wel netjes te houden, zodat we respectvol met elkaar om kunnen gaan. Dat is het allerbelangrijkst!