Eind 2004 verscheen Vampire: The Masquerade – Bloodlines voor de pc. Deze actie-RPG was gebaseerd op het klassieke rollenspel en werd behoorlijk goed ontvangen. Uitgever Paradox Interactive heeft nu een vervolg op deze game aangekondigd, die ruim vijftien jaar na het eerste deel moet verschijnen.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 wordt ontwikkeld door Hardsuit Labs, de studio die we onder andere kennen van de shooter Blacklight: Retribution. Het spel speelt zich af in Seattle. Spelers bevinden zich in het middelpunt van een strijd tussen diverse vampier-facties. Volgens Hardsuit Labs wordt de first-person gameplay van deze RPG gekenmerkt door snelle mêlee-combat. Verder wil de studio ook de bekende sfeer uit het eerste deel voortzetten. Om dit te bereiken, is onder andere de lead designer van het origineel weer nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit vervolg.

Hieronder kun je de aankondigingstrailer van Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 bekijken. De game komt in het eerste kwartaal van 2020 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.