Star Wars Battlefront II is al bijna anderhalf jaar op de markt, maar wordt nog steeds regelmatig voorzien van nieuwe content. Op 26 maart zal er een nieuwe modus worden toegevoegd, die het vechten op de grond en in de lucht samenvoegt.

De nieuw modus heet Capital Supremacy en wordt door Electronic Arts omschreven als een non-lineaire ervaring die bestaat uit verschillende fases. Op de grond staan twee teams van ieder 20 spelers tegenover elkaar en elk team beschikt ook nog over twaalf AI-bestuurde troopers. Het is de bedoeling om minstens drie van de vijf buitenposten in te nemen die op de map aanwezig zijn.

Als je een post inneemt, dan krijg je de beschikking over versterkingen, die worden aangegeven als ‘tickets’. Het team dat het vooraf bepaalde aantal tickets haalt wint het grondgevecht en dan moeten beide teams zo snel mogelijk naar een transport shuttle om over te gaan naar de ‘Invasion Phase’.

In de lucht wordt er gestreden om een groot ruimteschip en elk team heeft zijn eigen voorwaarden om deze te bemachtigen. Het ene team verdedigt en de ander valt aan. Wint het aanvallende team, dan is het gevecht voorbij. Wint het verdedigende team, dan verplaatst het gevecht zich weer naar de grond en nemen zij direct een aantal buitenposten in.