In de Verenigde Staten is het mogelijk om games ook als voucher te kopen voor de PlayStation 4. Je krijgt dan een pre-paid code, net als je die zou hebben wanneer je een tegoedkaart of een PlayStation Plus abonnement koopt. Wanneer je deze inlost wordt de game vervolgens toegevoegd aan je account en kun je deze digitaal downloaden. De verkoop van losse digitale games in de retail is binnenkort echter verleden tijd, want Sony heeft besloten hiermee te gaan stoppen.

Onder andere Gamestop heeft een memo gekregen waarin Sony uitlegt dat het kopen van digitale games straks alleen nog mogelijk is via de PlayStation Store.

PlayStation Network tegoed en downloadbare content zullen nog wel verkocht blijven worden in de vorm van fysieke kaarten met codes, maar voor volledige games eindigt dit per 1 april 2019. Onder andere Amazon verkoopt ook veel van dit soort codes, via de webshop kun je dan kiezen of je een game fysiek of digitaal wilt en vaak is de prijs hetzelfde van beide. Vermoedelijk zal ook dit gaan eindigen, tot grote ergernis van vele Amerikaanse gamers.

Het is in de PlayStation Store niet mogelijk om games voor een ander te kopen, aangezien er geen gift functie in zit. Nu Sony stopt het met de verkoop van digitale codes via retail is er wel enige druk dat een dergelijke functionaliteit wordt toegevoegd aan de PlayStation Store.