Net wanneer je dacht dat de donkere wolken boven Anthem aan het wegwaaien waren, zijn er weer een aantal nieuwe bijgekomen. Dit keer gaat het om de beloofde armor waarin de communicatie van BioWare ervoor heeft gezorgd dat de community niet zo blij is. In de update van deze maand worden Elysian Stronghold Caches toegevoegd, maar deze bevatten geen armor.

Dit is tegenstrijdig met een eerdere Tweet van lead producer voor Anthem, Ben Irving, die je hier kunt lezen. Hierin is er iemand die hem vraagt vanaf wanneer het mogelijk is om armor te verdienen in de game. Vervolgens vertelt hij aan deze persoon “Elysian chests should be up next week”, maar nu blijkt dat in de Elysian chests helemaal geen armor zit.

Volgens Ben Irving las hij de vraag verkeerd en dacht hij dat men vroeg wanneer de chests beschikbaar zouden zijn. Een bijzondere manier van iets verkeerd lezen, maar we kunnen ons voorstellen dat de man tientallen, zo niet honderden, vragen per dag krijgt.

Nu bestaat er dus de nodige ophef, vooral omdat BioWare nooit hun best zou hebben gedaan om duidelijk te maken wat er nu precies wel in de chests zit. De community heeft het dan ook helemaal gehad met Anthem en op Reddit meldt men inmiddels massaal dat zij de controller neer gaan leggen en klaar zijn met de game.

In een andere thread op Reddit beschuldigen gamers BioWare ervan dat zij geld afhandig willen maken van spelers en daarom bepaalde vinyls voor de helft of asymmetrisch als beloning gaan weggeven. Beide threads zijn negatief en kennen heel veel upvotes, er kan dus wel gesteld worden dat een groot deel van de community de manier van handelen bij BioWare zat begint te raken.