Na de teaser van vanochtend wisten we dat er een onthulling aan zat te komen van Wolfenstein: Youngblood, maar dat het zo snel gebeurt komt als een verrassing. Zojuist heeft Bethesda namelijk de story trailer vrijgegeven samen met de releasedatum voor de game. De release is midden in de zomer, namelijk op 26 juli. Bijzondere timing dus, in een periode waarin normaal eigenlijk vrij weinig games uitkomen.

Het betreft de eerste coöp game in de franchise van Wolfenstein en het verhaal gaat over de tweelingdochters van B.J. Blazkowicz. Zij zijn op zoek naar hun vader in een Parijs van de jaren ’80 en hier vechten zij ook tegen de “Reich’s war machine”. In dit alternatieve universum zijn de nazi’s nog steeds aan de macht in de jaren ’80, dus het is een wat ander Parijs dan je wellicht bekend mee bent.

Er is een Deluxe Edition aangekondigd voor de game, deze komt samen met een Buddy Pass. Deze pass maakt het mogelijk om samen met een vriend(in) de game te spelen zonder dat hij of zij de game ook in bezit heeft. De pass kan aan één vriend toegewezen worden, waardoor zij Wolfenstein: Youngblood gratis kunnen downloaden en spelen. Deze persoon dient echter wel samen te spelen met de eigenaar van de Buddy Pass, anders werkt het niet.

De gewone editie, dus zonder Buddy Pass, kost €29,99 en voor de Deluxe Edition betaal je €39,99.