Het gebeurde met de komst van de PlayStation 4 al eens dat er een prototype van de DualShock 4 uitlekte en nu duikt er ook één op van een mogelijk prototype van de DualShock 5. Deze werd op Twitter gezet door onder andere Tidux, die een breed verleden heeft met het uitlekken van informatie. Deze prototypes zijn vaak een stuk lelijker en worden vooral aan ontwikkelaars gegeven om een voorproefje te krijgen van de nieuwe functionaliteiten voor het uiteindelijke model.

Op de foto’s zien we dan ook dat de behuizing van de controller wat goedkoop oogt en lijkt ook de d-pad af te wijken van de reguliere knoppen die Sony gebruikt op haar controllers. Verder is de vorm redelijk gelijk aan die van de DualShock 4, met als grootste verschil dat de controller breder is door een scherm in het midden. Geruchten over dit scherm zagen al eerder het levenslicht dankzij aangevraagde patenten door Sony Interactive Entertainment. We hebben dit toen nog uitgebreid besproken in onze ‘Jouw Mening’-rubriek, waarbij de meeste mensen het nut er niet van in zagen.

We nemen de foto’s met een korreltje zout, maar het is wel interessant om te zien hoe zoiets als een DualShock 5 straks eruit zou kunnen komen te zien.

blank