Gearbox heeft vanavond in haar livestream aangekondigd dat de originele Borderlands als remaster naar de PS4 gaat komen. Het betreft hier de Borderlands: Game of the Year Edition. Dit is het originele deel waarmee de franchise ooit begon en deze game komt samen met alle uitgebrachte downloadbare content naar de PlayStation 4.

De content die je krijgt met deze editie is natuurlijk de game Borderlands, samen met de downloadbare content; The Zombie Island of Doctor Ned, Mad Moxxi’s Underdome Riot, The Secret Armory of General Knoxx en Claptrap’s New Robot Revolution.

Deze editie is remastered in 4K Ultra HD met HDR en bevat verbeterde belichting, textures en character models. Dit geldt niet alleen voor de basis game, maar ook voor alle downloadbare content die erbij zit. Op deze manier ervaar je dus de originele Borderlands op de best mogelijke manier.

Daar blijft het niet bij, ook aan de gameplay zelf is namelijk gesleuteld. Zo tref je nu een Borderlands 2-style mini-map aan in de game die je kunt aan- of uitzetten. Het inventory-systeem is ook flink op de schop gegaan zodat je nu wapens kunt locken of kan markeren als ‘junk’. In tegenstelling tot het originele deel pak je nu automatisch alle ammo, geld en health op van de grond zonder dat hier een extra handeling voor vereist is. De eindbaas is aangepast op basis van tips van de community, deze is nu nog uitdagender en er wordt daarom ook betere loot uitgedeeld bij het verslaan ervan.

Het SHiFT-systeem is toegevoegd aan de GOTY-editie en spelers die Borderlands 2 of The Pre-Sequel op de PS4 hebben gespeeld krijgen 75 gratis Golden Keys in de game, samen met twee willekeurig geselecteerde wapens. Voor de eerste keer is het mogelijk om je Vault Hunter van een nieuwe look te voorzien en dan hebben we het over meer dan simpelweg een kleurtje veranderen. Men brengt cosmetics naar de game en er zijn bijvoorbeeld vijf nieuwe heads die je meteen vanaf de start kunt gebruiken.

Als laatste zijn er zes nieuwe custom-skinned Legendary wapens toegevoegd om het basisarsenaal van de game nog verder uit te breiden.

Hieronder kun je de eerste trailer van Borderlands: Game of the Year Edition voor de PlayStation 4 bekijken, evenals wat screenshots. De game verschijnt volgende week al, op 3 april om precies te zijn.

Screenshots

blank

blank

blank

blank