Sinds kort heeft ook Battlefield V zijn eigen Battle Royale modus in de vorm van Firestorm. Het is de zoveelste toevoeging voor zowel Battlefield V zelf als ook voor het Battle Royale-genre in het algemeen. Reden genoeg om ook deze modus eens hier onder de loep te nemen. Uiteraard moet rond dit onderwerp natuurlijk een pakkende stelling gedraaid worden en dat doen we dan dus ook. Terwijl we hem positief insteken hebben we de volgende stelling bedacht: “Firestom is een waardevolle toevoeging voor Battlefield V én voor het Battle Royale-genre”.

Wat Battlefield V betreft laat dit nog maar eens zien dat het spel bij launch eigenlijk nog helemaal niet af was. Over dat laatste is echter al genoeg gezegd; belangrijker is de vraag of dit volgens jullie past binnen het Battlefield-universum. Battlefield draait immers om grote veldslagen met daarbij veel typische actie die zich op je scherm afspeelt. Dat is nu natuurlijk anders, want hoewel je nog van een aantal bekende voertuigen gebruik kan maken, is het ditmaal geen grootse oorlog die je uitvecht. Het typische Battlefield gevoel ontbreekt dus, of vind je dat we het hier mis hebben?

Je kan namelijk ook zeggen dat het Battlefield-universum zich in principe uitstekend leent voor een modus als deze. Juist vanwege de genoemde voertuigen die je kunt gebruiken en vanwege het uitgebreide arsenaal aan wapens. Daarnaast heeft het geheel een wat fletser kleurenpallet dan bijvoorbeeld de werelden van Blackout en van Fortnite. Firestorm heeft op die manier een wat serieuzere uitstraling als je het vergelijkt met de twee eerdere genoemde games. Dat kan je natuurlijk ook aanspreken. Voor wat we er tot nu van gezien hebben, lijkt Firestorm audiovisueel gezien ook prima in elkaar te steken. Iets wat je ook mag verwachten van een modus binnen een Battlefield-game.

Juist omdat Firestorm in zijn gehele presentatie en aanpak schril afsteekt tegenover games als Fortnite en ook tegenover Blackout, lijkt het een welkome toevoeging te zijn voor het Battle Royale-genre. Of dat daadwerkelijk zo is en of Firestorm ook echt past binnen het Battlefield-universum, dat willen we graag van jou weten. Daarom is het een goed moment om het vanaf hier aan jullie te laten. We zijn benieuwd naar wat jullie van dit onderwerp vinden. Ben je het eens met de stelling en heb je je tot nog toe vermaakt met Firestorm? Doe dan absoluut je zegje en vertel ons waarom je hier positief over bent.

Indien je Firestorm wel hebt gespeeld, maar je het niks vindt, ook dan zijn we benieuwd naar je input. Wellicht is het dan je smaak niet. Bijvoorbeeld omdat je liever games speelt zoals Blackout, Fortnie of misschien PUBG? Wat het ook mag zijn, wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar jullie mening over dit onderwerp. Dus laat ons vooral weer hieronder weten hoe je hier tegenaan kijkt!