Gearbox Software en 2K Games kondigden deze week eindelijk Borderlands 3 aan. De aankondiging ging gepaard met een trailer, maar los daarvan weten we nog vrij weinig over de game. De ontwikkelaars lieten direct al weten dat we aanstaande woensdag, op 3 april, meer informatie kunnen verwachten. Randy Pitchford, CEO van Gearbox, heeft bijvoorbeeld al gemeld dat de releasedatum dan onthuld zal worden.

De kans is echter aanwezig dat de ontwikkelaars de releasedatum van Borderlands 3 stiekem al hebben getoond. Er gaat online op dit moment een theorie rond, die suggereert dat de releasedatum verborgen zit in de aankondigingstrailer. Er zijn in twee zeer korte fragmenten namelijk cijfers te zien op gebouwen. Het gaat om de getallen ’01’ en ’10’. Deze fragmenten zijn op 1:43 en 1:53 te zien in de onderstaande trailer. Ook hebben we twee screenshots ervan.

Er wordt nu gesuggereerd dat deze getallen de releasedatum aangeven. Afhankelijk van de notatie die gebruikt wordt, zou dit betekenen dat Borderlands 3 wellicht op 1 oktober van dit jaar uitkomt, of op 10 januari 2020. De eerstgenoemde datum is wel erg interessant. In oktober viert de serie namelijk haar tienjarig jubileum. De eerste Borderlands verscheen in oktober 2009. Het zou natuurlijk een mooi moment zijn om het nieuwe deel uit te brengen. Verder valt 1 oktober dit jaar op een dinsdag en het is niet ongebruikelijk dat games op een dinsdag verschijnen.

Kortom, de theorie lijkt niet eens zo gek en het is zeker een mogelijkheid dat Gearbox de releasedatum van Borderlands 3 in de eerste trailer heeft verborgen. Over een paar dagen zullen we te horen krijgen of deze theorie ook echt klopt.

blank