Eerder kondigde Bethesda aan een persconferentie te gaan houden gedurende de E3 van 2019. Dit is op zichzelf al heel fijn nieuws, want grote namen als Sony en EA hebben laten weten dit keer de E3 over te slaan met een persconferentie. Wie alleen de stille hoop had dat Bethesda hier The Elder Scrolls VI en/of Starfield zou laten zien, die komt helaas van een koude kermis thuis.

De twee titel waar gamers het meest naar uitkijken van de uitgever zijn ongetwijfeld The Elder Scrolls VI en Starfield, maar de ontwikkeling hiervan lijkt nog wel even te gaan duren. Beide zijn tijdens de E3 vorig jaar aangekondigd, maar Todd Howard liet tijdens een panel op PAX East weten deze E3 niets met de games te gaan doen.

Before everyone asks, please be patient. It’s going to be a long time. It’s not something we’re going to be talking about at E3, either of those games, this year. And so patience, please, but you know, given the anniversary, we did want to give everybody a taste,”

Todd Howard, de grote baas bij Bethesda, vraagt aan gamers geduldig te zijn voor de games en dat dit nog een lange tijd zal gaan duren. Na het fiasco van Fallout 76 is het ook verstandig dat Bethesda het rustig aan doet en de volle tijd neemt. Het is immers van groot belang om deze twee games in ieder geval wel compleet en zodanig bug-vrij te kunnen lanceren, dat de geschiedenis zichzelf niet meer zal herhalen.