Gisteren kon je lezen dat Driveclub vanaf 31 augustus niet langer te koop zal zijn in de PlayStation Store en dat de servers volgend jaar zullen gaan sluiten. Dat de servers op een gegeven moment dichtgaam is te begrijpen, dat zien we immers met tig games gebeuren. De verkoopstop was echter wat opmerkelijker, maar daar blijkt ook een goede reden voor te zijn.

De voormalig game director van Driveclub, Paul Rustchynsky, heeft via Twitter voor opheldering gezorgd. Hij kon kwijt dat het aanstaande verwijderen van Driveclub, Driveclub VR en Driveclub Bikes uit de PlayStation Store niets te maken heeft met het sluiten van de servers, maar dat het hem in de licenties zit.

“To be clear the game, like most racing games, it is being delisted for licensing reasons. It’s standard practice across the industry for ~5yr deals, so buy it before it’s gone forever.”

Sony heeft besloten de licenties niet te verlengen en daardoor verlopen de overeenkomsten met als resultaat dat de games vanaf de aangegeven datum niet langer verkocht mogen worden. Dus als je de games nog wilt hebben, zorg dan dat je de digitale versies voor 31 augustus aanschaft. De fysieke versies zullen natuurlijk wel gewoon te koop blijven, hoewel dat wellicht een oudere voorraad is.