http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4d138e24f2f13.jpg

In een ver verleden begon er aan de Herengracht te Amsterdam een kleine studio onder de naam van ‘Lost Boys Games’, die enkele games op de Gameboy Color en Advance uitbrachten. Deze naam werd echter na een overname verandert naar de naam zoals we de studio nu kennen, namelijk ‘Guerrilla’.

Deze studio werd steeds groter en bracht steeds spectaculairdere titels uit. De eerste titel na de overname was gelijk een groot succes, want dit eerste deel van de Killzone serie ging zeer vaak over de toonbank en zette de studio op de internationale kaart. In 2005 werd het succes zelfs zo groot dat Sony deze studio opkocht en zorgde dat Guerrilla exclusief titels voor de PlayStation ging ontwikkelen.

De studio werd groter en groter en barst tegenwoordig bijna uit zijn voegen. Het stroomverbruik werd zeer hoog en het hele huizenblok rond de Herengracht had regelmatig last van de escapades die deze ontwikkelaars uithaalden. Dit is dan ook de reden dat deze studio gaat verhuizen naar een ander pand in Amsterdam op het Rembrandt plein.

Dit pand ligt gelukkig maar 700 meter hemelsbreed van het andere pand, dus het is geen gedoe om nog eens op bezoek te gaan bij deze studio. Guerrilla verruilt het oude 17e eeuwse monumentale pand dus ergens volgend jaar voor een high-tech pand vol met de laatste snufjes en gadgets.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4d138ce6cb8df.jpg