Guerrilla gaat verhuizen

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4d138e24f2f13.jpg

In een ver verleden begon er aan de Herengracht te Amsterdam een kleine studio onder de naam van ‘Lost Boys Games’, die enkele games op de Gameboy Color en Advance uitbrachten. Deze naam werd echter na een overname verandert naar de naam zoals we de studio nu kennen, namelijk ‘Guerrilla’.

Deze studio werd steeds groter en bracht steeds spectaculairdere titels uit. De eerste titel na de overname was gelijk een groot succes, want dit eerste deel van de Killzone serie ging zeer vaak over de toonbank en zette de studio op de internationale kaart. In 2005 werd het succes zelfs zo groot dat Sony deze studio opkocht en zorgde dat Guerrilla exclusief titels voor de PlayStation ging ontwikkelen.

De studio werd groter en groter en barst tegenwoordig bijna uit zijn voegen. Het stroomverbruik werd zeer hoog en het hele huizenblok rond de Herengracht had regelmatig last van de escapades die deze ontwikkelaars uithaalden. Dit is dan ook de reden dat deze studio gaat verhuizen naar een ander pand in Amsterdam op het Rembrandt plein.

Dit pand ligt gelukkig maar 700 meter hemelsbreed van het andere pand, dus het is geen gedoe om nog eens op bezoek te gaan bij deze studio. Guerrilla verruilt het oude 17e eeuwse monumentale pand dus ergens volgend jaar voor een high-tech pand vol met de laatste snufjes en gadgets.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4d138ce6cb8df.jpg

 1. Anoniem -   
  ricksandhoop's avatar

  Laten we hopen dat er hierdoor alleen nog maar vettere games gaan uitkomen!

 2.    1861 XP
  elazzja's avatar

  @ricksandhoop: Misschien een tweede franchise naast killzone

 3.    99 XP
  Ronald's avatar

  @elazzja: Het is enkele maanden geleden al aangekondigd dat ze al met een nieuwe IP bezig zijn!

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  @ricksandhoop: Amen

 5. Anoniem -   
  Phanthix's avatar

  Hey, dan kan ik alsnog langskomen op de fiets xD Wel beter:) want als je hutje mutje op elkaars lip zit dan is het ook niet relaxt werken.

 6.    43 XP
  speciality's avatar

  hopelijk krijgen ze ook zo’n kamer die je zag in making of uc3.

 7.    5459 XP
  7th-son's avatar

  dat is een flinke data netwerk wat daar ligt haha, en nog cat7 ook!
  ben benieuwd hoe de rest er uit komt te zien 😀