Vorige week werd al duidelijk dat Borderlands 3 er aan zit te komen en vandaag hebben Gearbox Software en 2K Games een hoop informatie uit de doeken gedaan. Borderlands 3 laat niet al te lang op zich wachten, want de releasedatum staat gepland voor 13 september later dit jaar. Op die datum verschijnt de game voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Na de eerdere teaser trailer heeft Gearbox vandaag de eerste officiële trailer uitgebracht en die kun je onder dit bericht bekijken, samen met de box-art van de game die eveneens onthuld is. Borderlands 3 wordt omschreven als een hilarische, verhalende, galactische en wilde rit zonder eind. De game zal weer boordevol kleurrijke personages zitten, epische vijanden en baasgevechten en er zijn miljarden wapens te vinden voor de actie.

Gearbox CEO Randy Pitchford had het volgende te zeggen over Borderlands 3:

“De afgelopen jaren heeft het team van Gearbox Software heel veel passie, creativiteit en liefde gegoten in Borderlands 3 om er de grootste, meest badass en meest ambitieuze Borderlands ooit van te maken,”

“Borderlands 3 is niet alleen een blijk van waardering aan de fans van de serie, maar ook het ideale startpunt voor nieuwe spelers om de nieuwste en beste game van deze geweldige shooter-looterserie te leren kennen, of dat nu alleen of met vrienden is, online of offline.”

Je zult in Borderlands 3 nieuwe werelden bezoeken en vijanden treffen als één van de vier nieuwe Vault Hunters. Elke Vault Hunter kent zijn eigen skill tree, vaardigheden en aanpassingsmogelijkheden, wat voor variatie en aanvulling op elkaar in de gameplay zorgt. Dit maakt het wederom mogelijk (en leuk) om samen met anderen te spelen, wat mogelijk is in coöp. Liever alleen spelen? Dat kan uiteraard ook, gezien Borderlands 3 in z’n geheel solo te spelen is.

Tijdens het avontuur zul je zoals bekend in de franchise ontzettend veel wapens tegenkomen en een hoop aanvullende loot kunnen verzamelen. Het doel is om je thuiswereld te redden van sekteleiders, die de ‘Calypso Twins’ genoemd worden.

Vault Hunters

  • Moze (The Gunner) – When Moze needs backup, she digistructsher mech – Iron Bear – for a sucker punch of additional firepower.
  • Amara (The Siren) – A confident, capable brawler with the ability to summon ethereal fists, Amara uses her Siren powers to smash her enemies.
  • FL4K (The Beastmaster) – FL4K lives for the hunt. So do the loyal beasts that follow their master’s every command. Their preferred prey? Unsuspecting bandits, those poor suckers.
  • Zane (The Operative) – Specializing in battlefield gadgetry, Zane is extremely proficient at slipping into combat, creating chaos, andsneaking back out as if he were never there.

Ieder gevecht in de game is een nieuwe kans om nieuwe gear te looten en je krijgt alle vrijheid om je eigen loadout samen te stellen en onderweg te wijzigen. Dit zul je in nieuwe omgevingen doen en op de verschillende locaties die je zult bezoeken kom je nieuwe vijanden tegen. Omgevingen die zoal genoemd worden zijn woestijnen, vervallen steden, moerassen en meer.

Coöp keert terug, zoals al aangegeven, en door het level-sync systeem zullen ervaren spelers automatisch naar elkaar geschaald worden. Hierdoor zal de balans altijd in orde zijn, ongeacht het level dat je hebt of de progressie die je in de game geboekt hebt. Je pakt de vijanden als een team aan, maar de beloningen die je krijgt zijn alleen voor jou, zodat je geen loot misloopt.

Verder kent Borderlands 3 een RPG-systeem in de zin van dat je XP vergaart door te spelen en daarmee kun je je skill tree verder uitbouwen. Het universum dat je zult aandoen zal rijk aan mysteries zijn, memorabele personages en meer. Tevens komt de diepe lore van Borderlands goed naar voren in dit universum.

Afsluitend kan je jezelf verplaatsen met voertuigen, waar het tevens mogelijk mee is om vijanden aan te pakken in ‘vehicle-to-vehicle combat’.

Tot zover de nieuwe details. Op 1 mei mogen we meer verwachten, Gearbox Software zal dan een extra lange livestream organiseren vanaf het gameplay onthullingsevenement. Tijdens deze livestream krijgen we meer beelden te zien, krijgen we meer informatie over het verhaal, de personages en alles wat Borderlands 3 nog meer te bieden heeft.

The Year of Borderlands

Om de aankondiging van Borderlands 3 te vieren trappen 2K Games en Gearbox vandaag officieel ‘The Year of Borderlands’ af en dat doen ze met de release van de Borderlands: Game of the Year Edition, die later vanmiddag in de PlayStation Store zal worden aangeboden. Deze editie is een heruitgave van het origineel dat voorzien is van geremasterde graphics in ultra-HD, kwaliteitsupdates en alle downloadbare content.

Tevens verschijnt vandaag het Ultra-HD Texture Pack voor Borderlands: The Handsome Collection en verder krijgt Borderlands 2 VR nog alle downloadbare content die voor het origineel is verschenen, geheel gratis.

Borderlands 3 trailer

Borderlands 3 Box-art

Borderlands 3 screenshots

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank