Vier dagen geleden kregen we eindelijk de aankondiging van Borderlands 3 in onze schoot geworpen. Het heeft even mogen duren, maar we kunnen nu echt gaan aftellen naar de datum van 13 september. Dan zal Borderlands 3 verschijnen. Borderlands 2 verscheen in september 2012 en het heeft dus vrij lang geduurd tot de opvolger er aan komt, dat geeft ons een mooie reden voor de stelling van deze week: de aankondiging van Borderlands 3 heeft wel erg lang op zich laten wachten.

Om een duidelijk beeld te schetsen, er zat slechts drie jaar tussen de releases van de eerste twee delen, dus het gat tussen het tweede en derde deel is een stuk groter. Ook is het genre waarin Borderlands 3 zich begeeft inmiddels drukker bevolkt geraakt. Dat kan voor meer concurrentie zorgen, hoewel genregenoten veelal wel echt een andere ervaring bieden. Daarnaast zijn Battle Royale games erg populair en die bieden veelal ook coöp mogelijkheden, waardoor er dus wat verzadiging ontstaat.

Tegelijkertijd brengt het lange wachten op Borderlands 3 ook wat voordelen met zich mee. De release is vrij dichtbij, dus als liefhebber is de wachttijd nu niet bijzonder lang meer. Gearbox Software heeft ook enorm veel tijd gehad om van dit derde deel een sublieme opvolger te maken, gezien er geen eerdere bekende datum was wat voor eventuele druk had kunnen zorgen. Ook moeten we zeggen dat de game er in de trailers weer heerlijk uitziet en dat het lange wachten misschien juist positief werkt als enorme voldoening, mits de game goed is uiteraard.

Er zijn genoeg voor en tegen argumenten te verzinnen waarom het lange wachten goed of slecht is. Dat Borderlands 3 er aan zit te komen is een feit en dat is alleen maar goed, maar nu laten we het aan jullie over. We horen graag hoe jullie hier tegenaan kijken. Vind je dat het te lang geduurd heeft en is je interesse in de franchise afgenomen of ben je juist blij dat er eindelijk weer een nieuwe Borderlands uitkomt? Zijn je verwachtingen heel erg hoog door de lange ontwikkeltijd of denk je er anders over? Kortom, het kan weer alle kanten op en dat horen we graag hieronder.