Nu Activision en Bungie niet langer samenwerken aan Destiny, is het geheel aan Bungie om te doen met de franchise wat ze willen. Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat ze het hierbij laten, want nieuwe geruchten wijzen naar een release van Destiny 3 in 2020. Dit komt van AnontheNine op Reddit, die bekend staat als persoon die vaak correcte informatie heeft gebracht.

Volgens deze ‘leaker’ stapt Bungie met Destiny 3 af van het toegankelijke van Destiny 2. Hier heeft Destiny 2 veel kritiek op ontvangen en hier zou Bungie dus naar luisteren. Met Destiny 3 zou de ontwikkelaar een meer hardcore en RPG-gefocuste game willen brengen. Spelers die Destiny 3 slechts twee uurtjes per week spelen, die zouden de game laten vallen omdat het te hardcore is, aldus de leaker.

Verder meldt AnontheNine nog dat Guardians in het derde deel ook gebruik zouden kunnen maken van de Darkness. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot nieuwe mogelijkheden en subclasses, gebaseerd op de Darkness. Dat in plaats van alleen mogelijkheden en subclasses op basis van de Traveler’s Light. Afsluitend zou Destiny 3 PvP mengen in open-wereld omgevingen.

Tot zover de eerste details omtrent Destiny 3. Neem het echter met een flinke korrel zout, want nog niets is officieel aangekondigd door Bungie.