Eind vorig jaar kwam Assassin’s Creed: Odyssey uit en dat deel introduceerde de Griekse oudheid als nieuwe setting. Ubisoft heeft nog geen nieuw deel aangekondigd, maar het is wel duidelijk dat de studio nog niet klaar is met de serie. Het is dan natuurlijk wel de vraag om welke setting het volgende deel in de bekende serie gaat draaien. Mogelijk hebben we nu de eerste aanwijzingen hiervoor.

De geruchten begonnen met een mogelijke easter-egg die in The Division 2 is gevonden. Zoals je op de afbeelding onderaan dit bericht kunt zien, is er in The Division 2 een poster gevonden waarop het woord ‘Valhalla’ staat, wat in de Noordse mythologie een speciale hemel voor Vikingen was. Ook is er een Noorse god afgebeeld. Dat lijkt niet direct naar Assassin’s Creed te verwijzen, maar het object dat deze god in zijn handen heeft, doet dit mogelijk wel. Het object heeft namelijk wel erg veel weg van de ‘Apple of Eden’, een artefact dat belangrijk is in het universum van Assassin’s Creed.

Het blijft echter niet bij deze mogelijke easter-egg. Nadat er veel aandacht voor de poster kwam, publiceerde Kotaku een bericht dat de geruchten ondersteunen. Kotaku’s Jason Schreier meldt in het bericht dat twee afzonderlijke bronnen enkele maanden geleden al aan Kotaku hebben gemeld dat de volgende Assassin’s Creed zich in het tijdperk van de Vikingen gaat afspelen en de werktitel ‘Kingdom’ heeft.

Kotaku is doorgaans vrij betrouwbaar als het aankomt op geruchten en met de mogelijke easter-egg lijkt het nu een logisch verhaal te worden. Of de volgende Assassin’s Creed game zich inderdaad in het tijdperk van de Vikingen afspeelt, zal moeten blijken. Wellicht dat we tijdens de aankomende E3 meer over het spel te weten komen. Zodra Ubisoft met meer informatie komt, laten we het uiteraard weten.