Review: Battlefield: Bad Company 2: Vietnam

Review Battlefield: Bad Company 2 Vietnam – Al jarenlang is de strijd tussen Battlefield en Call of Duty een grote gebeurtenis in de game industrie. Activision komt met een nieuwe Call of Duty en dan kan EA natuurlijk niet achterblijven met een nieuwe Battlefield. Met het aangekondigde mappack voor Call of Duty: Black Ops en het zojuist gelanceerde Vietnam pakket voor Battlefield: Bad Company 2 herhaalt dit scenario zich weer. Of het Call of Duty pakket de vijftien euro waard zal zijn weten we nog niet, maar of het Vietnam pakket het geld waard is, lees je in deze review.

Welcome to Nam

Battlefield Vietnam speelt zich natuurlijk af in, je raadt het al, Vietnam. Deze uitbreiding ter waarde van €12,99 bevat een viertal maps, 14 gloednieuwe wapens, een aantal nieuwe voertuigen, nieuwe trophies, awards en natuurlijk de compleet nieuwe Vietnam setting. Deze setting is vanaf begin af aan te merken door het wel bekende Vietnam nummer wat gelijk begint te spelen bij het opstarten van de game en de nieuwe menu stijl. Dit uitbreidingspakket is overigens gewoon een tabblad in de originele game, wat het wisselen tussen Vietnam en het origineel tot een vrij soepel proces maakt.

Radio Nam FM

Een uitbreidingspakket is tegenwoordig niet veel meer dan een aantal bonus missies, een drietal maps of auto’s, maar EA weet gelukkig nog wel hoe het hoort. Zoals we al zeiden brengt het Vietnam pakket ons vier nieuwe maps, uit te breiden met een vijfde zodra een bepaalde challenge is voltooid, veertien gloednieuwe wapens en nieuwe voertuigen, maar ook Vietnam versies van de originele gadgets, nieuwe add-ons zoals een vlammenwerper als secundair voertuig wapen en een aantal nieuwe features mogen niet ontbreken. Eén van deze features die ons gelijk opviel en een grote grijns op ons gezicht bracht waren de radio’s die nu in bijna alle voertuigen zitten. Zo is het nu mogelijk om met de Rolling Stones op de achtergrond in een tank de NVA in de fik te zetten, wat net voor dat extra stukje sfeer zorgt.

Oh my.. it’s huge..

De vier gloednieuwe maps genaamd Phu Bai Valley, Cao Son Temple, Hill 137 en Vantage Point zijn prachtige voorbeelden van Battlefield maps. De maps ogen gigantisch en bieden een prima gelegenheid voor snipers om flink wat marksman headshots te scoren, maar bieden tegelijk in het centrum van de map een close combat ervaring die je bloeddruk zal doen stijgen. Zodra je voor het eerst met je gehele squad in de hens wordt gezet door een slimme NVA guerrilla met een M2 flamethrower zal je dan ook steeds voorzichtiger worden en daar blinkt het tactische aspect van Bad Company 2 weer in uit. Je zal weer goed samen moeten werken en gebruik moeten maken van alle beschikbare classes om ook maar een schijn van kans te maken in deze ruige omgeving.

Tuk-Tuk warfare

Niet alleen is er in alle maps genoeg gelegenheid om flink te snipen en om een shotgun leeg te pompen, maar ook de voertuigen zijn in deze uitbreiding weer goed vertegenwoordigt. Zo hebben we nu de beschikking over twee kleine jeeps, een heuse tuk-tuk, een tweetal heavy tanks, de welbekende Huey helicopter en een zwaarbewapende boot. Deze voertuigen spelen in dit pakket een grotere rol dan in het origineel door het feit dat de tegenstanders vaak een stuk minder technologische snufjes hebben en dus niet met gemak je voertuigen neer krijgen. Vaak was het in het origineel het geval dat iedereen de boten liet staan, maar nu blijft geen enkel voertuig gespaard en gaat het altijd hard tegen hard.

Revive me! Wait, what?

Zoals jullie ondertussen een tijd geleden hebben kunnen lezen in onze Battlefield: Bad Company 2 review waren we erg te spreken over deze game. Toch waren er online een aantal bugs en glitches die wel een beetje irriteerden en afbreuk deden aan de algehele spelervaring. Het is altijd leuk om te zien dat een ontwikkelaar hier over na heeft gedacht en hiervan heeft geleerd, maar dat is helaas bij DICE niet het geval geweest. De Vietnam uitbreiding kampt dan ook weer met een vervelende bug dat je vast zit tussen het respawn scherm en de match als je gerevived wordt tijdens het selecteren van een nieuwe class. Ook de “killcams’ zijn niet helemaal bug vrij en verschijnen sommige vijanden soms in je beeld met ogen die uit hun oogkassen zijn gerold. Het zijn wellicht kleine schoonheidsfoutjes en zorgen dan ook niet voor een grote impact op de spelervaring, maar het is toch zonde dat DICE bestaande problemen niet heeft opgelost bij een uitbreiding.

Conclusie

Al met al brengt Battlefield: Bad Company 2: Vietnam een grote hoeveelheid aan content en leuke features voor een schappelijke prijs van slechts €12,99. De nieuwe setting, voertuigen, wapens en maps zullen weer garant staan voor uren Battlefield plezier en voor de fanaten zullen hier weer weken mee zoet zijn. Toch zorgen een aantal vervelende bugs en glitches ervoor dat de spelervaring weer niet optimaal is, wat toch af en toe wat irritatie kan opwekken.

Pluspunten

 • Grote hoeveelheid aan content
 • Heerlijke Battlefield sfeer
 • Kleine nieuwe features zoals de radio

Minpunten

 • Kleine bugs en glitches

Boxshot Battlefield: Bad Company 2: Vietnam

Battlefield: Bad Company 2: Vietnam

Releasedatum:
niet beschikbaar
Genre:
niet beschikbaar
Uitgever:
niet beschikbaar
Ontwikkelaar:
PS3 krijgt ook toegang tot ‘Operation Hastings’
Gepubliceerd op 1 jan, 2011 om 14:29
Maak Vietnam onveilig met tuk tuk’s
Gepubliceerd op 3 dec, 2010 om 20:00
The Battle for Hastings challenge in Bad Company 2 Vietnam
Gepubliceerd op 3 dec, 2010 om 15:25
 1.    844 XP
  thom430's avatar

  Klopt geen bal van.
  4 maps + Operation Hastings bij 69 miljoen team acties.
  15 wapens plus de M1A1,M1911 en M1 Garand.

  En echt, BF kan niet achterblijven als CoD wordt gereleased?
  BF komt niet jaarlijks uit in tegenstelling tot Casual of Duty.

 2.    584 XP
  tovenaar's avatar

  vind het geen goede review… Alle bugs wie besproken worden zijn mij nog nooit opgevallen….

 3. Anoniem -   
  yeha's avatar

  ik kan deze niet eens spelen ook al heb ik die gekocht….
  want zie nergens hoe ik die moet starten of what so ever… ook niet ingame

 4.    270 XP
  fl1pp13's avatar

  @yeha:

  Op de normale manier waarop je tussen menu’s switched, zoals je bijvoorbeeld naar opties gaat. Daartussen staat als het goed is ergens Vietnam.

 5.    1865 XP
  elazzja's avatar

  @yeha: je hebt deze toch wel geïnstalleerd/gedownload.

 6.    665 XP
  SaykOdelik's avatar

  Wat een heerlijke game is dit, alles is gewoon perfect, graphics, wapens, omgeving. begrijp niet dat mensen cod gaan speler ipv bf

 7.    1865 XP
  elazzja's avatar

  @SaykOdelik: Sommige houden meer van close combat camping zonder interactie met omgeving. Andere houden van mooi variatie met voertuigen, grondgevechten zonder al te veel campers (destructieve engine)

 8.    5494 XP
  7th-son's avatar

  bugs met killcam? hmmmz nooit eerder last van gehad eigenlijk

  maar voor mij is dit wel een reden om het aan te schaffen

 9.    374 XP
  Goliath's avatar

  @thom430: Dat 4 maps + operation hastings staat erin als je de review gelezen hebt. Overigens heb ik de wapens die al in de originele game zaten niet meegeteld en heb ik de flamethrower wel meegeteld. Hiermee kom je uit op een totaal van 14.
  Dat BF niet jaarlijks uitkomt geef ik je mee inderdaad, maar dat neemt niets weg van het feit dat BFBC2 nu dus wel weer de strijd aan gaat met een CoD mappack en dat de originele game de strijd aan ging met MW2 😉 Het verschil is alleen dat de CoD serie een volledige game uitgeeft elk jaar en dat DICE dit liever doet met DLC.
  @tovenaar: “Alle” bugs, welgeteld twee, waren geen bugs die slechts één keer voorkwamen of iets dergelijks. Deze bugs hebben we meerdere keren ervaren en vonden we dan ook het vermelden waard. Het is ook niet zo dat we de game compleet afrekenen op deze schoonheidsfoutjes, een 9 is een prima cijfer en we raden het Vietnam pakket dan ook aan alle Battlefield fans aan 😉

 10.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  dit spel is echt vet maar ik heb nog geen tuk tuks gezien en laatst zat ik in een game: eerst 7v2 daarna 6v2 toen 4v1 😀 maar voor de tweede keer: dit spel is echt vet

 11.    374 XP
  Goliath's avatar

  @Mark k.: Tuk-Tuks komen pas in die challenge map geloof ik 😉

 12.    100 XP
  slpschttr's avatar

  tuk tuks zijn er al, en de bugs waarover geschreven is zitten er ook echt in.toch blijft het een waanzinnige game!! ik begrijp niet waarom cod met het standaard schietwerk en een veld dat gewoon heel blijft tijdens een oorlog een prijs wint. en dat terwijl je de eerste 1,5 maand niet een online kon gamen???

  tuk tuks zijn te vinden in phu bai

 13. Anoniem -   
  Pepsi's avatar

  Het is zeker geen verslechtering, maar als ik telkens terug level 1 ben ook al ben ik 34, en geen punten krijg na een spelletje. Dan is de goesting om verder te spelen ver zoek (PS3). Ik heb een email naar EA gestuurd met deze vraag en het antwoord dat ik kreeg was :

  ‘U heeft aangegeven dat de statistieken van uw Battlefield spel niet werden bijgewerkt.
  Er kunnen hier 2 oorzaken voor zijn waardoor uw statistieken niet zijn ge update.
  Het eerste is dat wegens drukte de statistieken op de server niet direct worden bijgewerkt, aangezien de hoogste prioriteit bij het mogelijk maken om te spelen ligt.
  In dit geval zou uw probleem binnen hooguit enkele dagen zijn opgelost.’

  De tweede oorzaak gaat over unranked servers, maar dat is bij de PS3 niet.
  Daarnet gekeken en blijkbaar lukt het nu wel.

  Dus een mooi en correct antwoord van EA, maar een erg correcte oplossing is dit niet.

 14.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  BFBC2 is just the best game. The freedom, the epic fights and the destructive gameplay.

 15.    5494 XP
  7th-son's avatar

  als ik online game heb ik ook wel eens level 1, maar dan krijg ik er wel gewoon experience bij hoor, alleen me online level weergave klopt dan niet, thats all

 16.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  nice review! ik ga deze niet kopen maar lijkt me wel vet. doe toch te weinig BF:BC2 de laatste tijd (GT5)

 17.    173 XP
  Tekno-D's avatar

  Dit is echt een topper..
  Is iedere euro dik waard 🙂

 18.    267 XP
  Emile's avatar

  Is het geld absoluut waard. Geweldige gameplay, ownt Black Ops zeker 😀

 19. Anoniem -   
  aap's avatar

  waarom xbugs filmpjes

 20. Anoniem -   
  ….'s avatar

  Ik krijg (over)morgen me psn kaart binnen! Dus gelijk vietnam kopen 🙂
  Iemand nog iets aan te raden in de ps3 store?