Het leek er heel even op alsof de aangekondigde feature om je PlayStation Network naam te veranderen nooit meer geïntroduceerd zou worden, maar plots verschijnt vandaag het nieuws dat het vanaf morgen mogelijk is. Het klinkt wellicht heel erg verleidelijk, maar de voorwaarden die we al eerder hebben besproken blijven jammer genoeg met deze uitrol van kracht.

Het veranderen van je naam is de eerste keer gratis en daarna vraagt Sony Interactive Entertainment een vergoeding van €9.99. Als je een actief Playstation Plus abonnement hebt, kost dit €4.99 voor elke naamsverandering die je doet. Je oude namen blijven van jou en het is gratis om een oude naam weer opnieuw in te stellen. Niemand anders kan jouw oude namen registreren en gebruiken, je blijft dus als het ware eigenaar van alle ID’s die je gekocht of gebruikt hebt.

Het veranderen van je PlayStation Network naam kan alleen op de PlayStation 4 en niet met gebruik van een PS3 of PS Vita. Vrienden zullen je oude naam gedurende een maand nog op je profiel zien na het kiezen van een nieuwe. Sony heeft ook een lijst bijgehouden met games die mogelijk problemen hebben met het kiezen van een nieuwe PSN-naam, deze lijst check je hier. De games die ernstige problemen vertonen zijn onder andere Everybody’s Golf, Disc Jam en OnRush. De oudere games op de lijst betreffen Worms: Battlegrounds, Just Dance 2017 en enkele delen van MLB The Show.

Enkele populaire games die ‘normale’ problemen hebben zijn PlayStation VR Worlds, The Last of Us Remastered, FIFA 17, Uncharted 4: A Thief’s End, Injustice 2, Killzone: Shadow Fall, Warframe, Titanfall 2 en nog vele anderen. Raadpleeg de lijst van games dus zeker even alvorens je over gaat tot een naamsverandering, aangezien het mogelijk is dat je content, zoals in-game valuta of progressie verliest in de genoemde games.