De naam Eric Chahi doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar de Franse gameontwerper is al sinds de jaren ’80 betrokken bij het maken van verschillende games. Zo is één van zijn bekendste werken de platformer Another World uit 1991. Nu zette hij een trailer online voor zijn nieuwste game: Paper Beast.

Paper Beast is een PlayStation VR game die je de mogelijkheid geeft om een totaal nieuwe wereld met eigen ecosysteem te ontdekken. Een landschap waar de mens nog geen voet heeft gezet en waar verschillende soorten vreemde dieren gemaakt uit papier rondlopen, vormt het toneel voor deze game. Je kan als speler dan ook in interactie treden met de omgeving, die zich zal aanpassen op jouw gedrag.

Het verhaal in de game zal eerder subtiel van aard zijn, wat wil zeggen dat je geen dialogen krijgt maar op ontdekking moet gaan in de wereld om het verhaal te ontcijferen. Door gebruik te maken van de VR-technologie mikken de makers dus vooral op het geven van een erg speciale ervaring boven alles.

Voorlopig is nog geen precieze datum van uitgave bekend, maar de game komt normaal gezien in de loop van 2019 uit. Hieronder is alvast de eerste trailer te bekijken.