Guerrilla Games bracht Horizon: Zero Dawn begin 2017 exclusief voor de PlayStation 4 uit en de Nederlandse studio wist veel indruk te maken met deze game. De reacties waren lovend en onlangs maakte de ontwikkelaar bekend dat de game de grens van 10 miljoen verkochte exemplaren heeft gepasseerd. Daarmee is het spel natuurlijk een enorm succes te noemen.

Een logische vervolgvraag is nu of er een vervolg op Horizon: Zero Dawn komt. Daar is nog helemaal niets over bekendgemaakt, maar mogelijk hebben we nu toch een eerste aanwijzing gekregen. Janina Gavankar, de stemactrice die onder andere bekend is door haar rollen in Star Wars Battlefront II en Horizon: Zero Dawn’s uitbreiding The Frozen Wilds, was aanwezig bij een Star Wars evenement en sprak daar met een fan over het spel van Guerrilla Games.

De fan was erg enthousiast over Horizon: Zero Dawn, waarna Gavankar haar vertelde dat ze dan ook erg enthousiast zal worden over ‘het vervolg’ en dat de stemactrice ‘wat geheimen’ kent. Het gesprek was via Twitch te zien, maar de beelden werden snel verwijderd. Op Reddit verscheen er echter al snel een vermelding van en de beelden zijn hier alsnog te bekijken.

Gezien het succes van Horizon: Zero Dawn lijkt het een vrij logische stap dat de game een vervolg krijgt. Hoewel het natuurlijk nog niet bevestigd is door deze opmerking van de stemactrice, zouden we niet verrast zijn als dit inderdaad zo blijkt te zijn.

Gisteren lieten we overigens nog weten dat Guerrilla Games aan een multiplayer game lijkt te werken. De Nederlandse ontwikkelaar is de afgelopen jaren enorm gegroeid, dus het behoort ook absoluut tot de mogelijkheden dat er twee grote titels in ontwikkeling zijn.