Nadat er eerder deze week al een eerste teaser en een poster van Star Wars Jedi: Fallen Order verscheen, zullen EA en Respawn Entertainment deze game vanavond officieel uit de doeken doen. We zullen dus snel meer te weten komen over deze titel, maar toch zijn er nu al wat details opgedoken.

Vince Zampella, de mede-oprichter van ontwikkelaar Respawn Entertainment, heeft in een interview met IGN namelijk bevestigd dat Star Wars Jedi: Fallen Order volledig gericht is op een singleplayer avontuur. De game bevat dus geen enkele vorm van multiplayer. Zampella kon ook bevestigen dat er geen micro-transacties aanwezig zullen zijn.

Een community manager van EA wist verder te bevestigen dat Star Wars Jedi: Fallen Order wordt gemaakt met de Unreal Engine 4. Dat is toch enigszins verrassend, omdat veel grote titels van EA op de Frostbite Engine van DICE draaien. Dit wordt door veel mensen als goed nieuws gezien, omdat er tegenwoordig toch wat problemen lijken te zijn met het ontwikkelen van een game met behulp van Frostbite.

Als laatste lijkt ook de releasedatum van Star Wars Jedi: Fallen Order gelekt te zijn. Eerder werd het al duidelijk dat het spel dit najaar moet verschijnen. Het lijkt er nu op dat de game op 15 november 2019 uitkomt. Amazon Italië vermeldt deze datum op de productpagina van de game en daarnaast is er een foto van een speciale speld van de game opgedoken vanaf het Star Wars Celebration evenement in Chicago, waar de game vanavond onthuld wordt. Op de verpakking van deze speld wordt ook 15 november als releasedatum genoemd, zoals je hieronder kunt zien.

Het lijkt dus aannemelijk dat dit de daadwerkelijke releasedatum van Star Wars Jedi: Fallen Order is. Vanavond zullen we daar ongetwijfeld een bevestiging van krijgen tijdens de officiële onthulling.