Respawn Entertainment en Electronic Arts hebben zojuist Star Wars Jedi: Fallen Order onthuld. Tijdens een panel bij het Star Wars Celebration evenement in Chicago is de game officieel uit de doeken gedaan door middel van de onderstaande trailer. De trailer laat helaas nog geen gameplay beelden zien, maar bestaat wel uit in-engine beelden en geeft een eerste kijk op het verhaal van de game.

In Star Wars Jedi: Fallen Order speel je als Cal Kestis. Hij is na de zuivering van Order 66 één van de laatste overlevende leden van de Jedi-orde. Cal is nu een Padawan, oftewel een Jedi in training. Hij is op de vlucht geslagen voor de Empire en moet uit handen zijn te blijven van Inquisitors.

Respawn Entertainment omschrijft Star Wars Jedi: Fallen Order als een actiegame die volledig is gefocust op mêlee-combat. Cal zal gaandeweg zijn Force-vaardigheden en zijn vechtkunsten met de light saber kunnen verbeteren. De ontwikkelaar zegt dat de combat voor iedereen toegankelijk is, maar dat er genoeg diepgang in zit om er steeds beter in te worden.

Tijdens de presentatie benadrukte Respawn Entertainment nogmaals dat de game volledig om het singleplayer avontuur draait en dus geen multiplayer bevat. Ook zijn er geen micro-transacties in de game aanwezig.

Star Wars Jedi: Fallen Order komt op 15 november 2019 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.