Het lijkt wel alsof games die Amsterdam als uitgangspunt hebben, vaak toch tegen ontwikkelingsproblemen aanlopen. We hadden natuurlijk ooit The Getaway 3 van Sony die zich gedeeltelijk afspeelde in Amsterdam, maar uiteindelijk werd deze game geannuleerd. Vervolgens dook Amsterdam 1666 op bij THQ Montreal en deze titel werd toen al snel overgenomen door Ubisoft toen THQ failliet verklaard werd.

Het betreft hier een game die zich afspeelt in het Amsterdam van 1666 met een Assassin’s Creed-achtige vibe en gameplay structuur. Het is dus logisch dat Ubisoft hier destijds interesse in had, maar het duurde niet lang of ontwikkelaar Patrice Désilets en zijn studio Panache wisten de rechten tot ontwikkelen te bemachtigen in 2016. Hij werkt momenteel echter aan de prehistorische survival game Ancestors, maar toch meldt hij Amsterdam 1666 te gaan maken.

Dit nieuws deelde hij tijdens Reboot Develop in een gesprek met VG247. Aangezien de game in principe onderweg geannuleerd is, moet Désilets het concept opnieuw gaan uitwerken. Hier kan zijn werk voor Ancestors bij helpen, aangezien hij nu een toolbox gecreëerd heeft, wat de ontwikkeling zal ondersteunen. Hij vertelde ook dat wanneer zij aan Amsterdam 1666 gaan werken, ze hoogstwaarschijnlijk opnieuw zullen beginnen.

Hieronder check je een video die laat zien wat de game ooit was, maar jammer genoeg gaan we dat nooit meer terug zien in de uiteindelijk release.